Великобритания заяви, че задържането от Иран късно снощи на два

...
Великобритания заяви, че задържането от Иран късно снощи на два
Коментари Харесай

Иран задържа два британски танкера

Великобритания съобщи, че задържането от Иран късно нощес на два плавателни съда в Ормузкия пролив - единият под английски, а другият под либерийски байрак - е неприемливо и прикани за свободно мореплаване в Персийски залив.

Корабът - Стена Имперо - е бил арестуван от военноморските сили на Иран поради " неспазване на интернационалното морско право " по искане на пристанищните и морски управляващи на иранската провинция Хормозган.

Танкерът с 23-ма души екипаж беше ескортиран до иранското пристанище Бандар Абас и контролът върху него е трансфериран на управляващите, които следва да подхващат нужните правови стъпки, оповестява иранската държавна телевизия. 

Около час и половина след задържането на първия е бил арестуван и втори танкер " Месдар ", плаващ под либерийски байрак, чийто курс е бил пренасочен към Иран. Британският оператор на плавателния съд удостовери, че на борда се качила въоръжена иранска защита, само че след това тя е напуснала и корабът е възобновил първичния си курс към Саудитска Арабия. 

Британският външен министър Джеръми Хънт жигосах дейностите на Иран и предизвести, че ще има съществени последствия, в случай че танкерът не бъде освободен. Снощи висшият съд на Гибралтар удължи на периода на задържане на иранския танкер " Грейс 1 " с още 30 дни. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР