Великобритания забрани на почти всички чуждестранни студенти да водят своите

...
Великобритания забрани на почти всички чуждестранни студенти да водят своите
Коментари Харесай

Англия въведе нови ограничения за семействата на чуждестранните студенти в страната

Великобритания забрани на съвсем всички задгранични студенти да водят своите фамилии, до момента в който учат в университетите в страната.

Промяната влезе в действие от Нова година и е част от политиката на консервативното държавно управление на Риши Сунак за ограничение на миграцията.

Досега студентите от чужбина имаха право да се реалокират дружно с членове на фамилията си, които зависят от тяхната прехрана - да вземем за пример съпруг/а, дете и други
Отсега нататък издаването на фамилна виза към този момент ще е изключение, позволено единствено за хора, участващи в следдипломни проучвателен стратегии, или за студенти на държавна стипендия.Огромното болшинство от учещите във Англия не попадат в тези категории - т.е. към този момент няма да имат право да живеят с най-близките си родственици по време на следването.
Мярката ще засегне най-сериозно жителите на Индия и Китай, които са измежду най-големите национални групи в британските университети.

Англия е и измежду най-предпочитаните страни за висше обучение и измежду българските младежи, които могат да се оправят с високите семестриални такси. Гражданите на Европейски Съюз имат право на безвизов престой във Англия за не повече от 6 месеца. Хората, които желаят да работят или учат в страната, би трябвало да се снабдят с визи.

Промяната се приема с неодобрение измежду университетите, които разчитат на задграничните студенти за финансовата си прехрана.

Според профсъюзът на преподавателите в Обединеното кралство, новата възбрана е " надълбоко срамна ", а университетите обявиха, че те ще обиден непропорционално дамите и хората от избрани страни.

По данни на английската компания New Way Consultancy, интернационалните студенти внасят към 35 милиарда паунда на година в стопанската система на Англия.

Британският министърът на вътрешните работи Джеймс Клевърли обаче пази промяната, като декларира, че държавното управление е " изготвило непоколебим проект за бързо понижаване на броя на имигрантите, за надзор на границите и за попречване на манипулирането на имиграционната система ".

От кабинета настояват, че новите ограничения ще доведат до понижаване на броя на новопристигащите хора с към 140 000 души годишно.

Между декември 2021 и декември 2022 година, са издадени 486 000 студентски визи - спрямо 269 000 през 2019 година, написа Skynews.

" Днес влиза в действие значима част от този проект, с което се поставя завършек на голословната процедура задгранични студенти да водят членове на фамилиите си в Обединеното кралство ", добави той.

" Миграцията в тази страна е прекомерно висока и би трябвало да намалее, а през днешния ден подхващаме по-решителни дейности от всяко друго държавно управление до момента ", съобщи Клевърли пред депутати в края на предходната година, представен от " Ройтерс ".

Промените бяха оповестени за първи път през май предходната година като част от устрема на държавното управление " да предотврати злоупотребите с визовата система ", както и да понижи законната миграция на острова.

Планът предвиждаше и 100% нарастване на таксите за издаване на виза за хора с английско поданство, които желаят да доведат членове на фамилиите си във Англия - от 18 600 на 38 700 паунда.

По-късно обаче държавното управление се отхвърли от първичното си желание и съобщи, че ще ползва смяната поетапно, като по-високият предел ще влезе в действие " при започване на 2025 година ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР