Великобритания възнамерява да изпрати на Молдова съвременно въоръжение, за да

...
Великобритания възнамерява да изпрати на Молдова съвременно въоръжение, за да
Коментари Харесай

Великобритания изпраща оръжие на Молдова

Великобритания има намерение да изпрати на Молдова модерно въоръжение, с цел да предотврати опасността от съветска инвазия.

Това оповестява в. " Дейли телеграф ", като се базира на английския външен министър Лиз Тръс, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Водят се диалози да се направи по този начин, че освен защитата на Украйна, само че и тази на Молдова да бъде по " стандартите на НАТО ", с цел да се предотврати всякакво допустимо бъдещо нахлуване, е представена да споделя Тръс от вестника.

По-рано този месец английският " Таймс ", базирайки се на украински военни, заяви, че съветското управление има намерение да нападна Молдова, с цел да отвори втори фронт против Украйна.

Източниците на вестника означават „ ред индикатори “, че „ Кремъл към този момент е решил да нападна Молдова “ и нападението можем да чакаме „ в близко бъдеще “. Редакцията показва, че не е могла да ревизира без значение до каква степен обоснована е тази прогноза. Молдовската войска има 3250 бойци, означи авторитетният английски ежедневник.

Молдова би трябвало да послужи за плацдарм на Русия да нападне най-голямото пристанище на Украйна на Черно море - Одеса - от запад.

В самообявилата се „ Молдовска република на Приднестровието “ (ПМР), която не признава властта на Кишинев и се ръководи на процедура от Русия, напрежението пораства. Приднестровието е дребна линия земя, която е под контрола на проруски разколнически управляващи от войната през 1992 година с Молдова. Районът се намира покрай границата с Украйна.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР