Великобритания (UK) регистрира през последното денонощие рекорден брой нови случаи

...
Великобритания (UK) регистрира през последното денонощие рекорден брой нови случаи
Коментари Харесай

UK счупи рекорда си по Covid заразени за 24 часа, очаква зашеметяващ ръст

Великобритания (UK) записва през последното денонощие рекорден брой нови случаи на ковид от началото на пандемията, съобщи Ройтерс. На този декор високопоставена представителка на английските здравни управляващи предизвести за вероятен замайващ растеж на инфектираните през идващите няколко дни.

Днес държавното управление регистрира 78 610 нови случая на ковид - с към 10 хиляди повече от предходния най-много, регистриран през януари. Починали са още 165 индивида, дали позитивна проба за ковид през последните 28 дни.

Случаите на ковид във Англия, с население от 67 милиона души, от началото на пандемията към този момент са над 11 милиона. Страната е четвърта в света по този индикатор след Съединени американски щати, Индия и Бразилия.

Смъртните случаи във Англия са над 146 хиляди. Страната е втора в мрачната статистика в Европа след Русия.

След появяването във Англия на новия, мощно инфектиран коронавирусен вид Омикрон министър председателят Борис Джонсън предизвести за " приливна вълна " от инфекции. Джонсън обаче понесе удар по престижа си през вчерашния ден, когато се изправи пред най-масовия депутатски протест от началото на своя мандат. Стотина депутати от неговата Консервативна партия гласоподаваха срещу ограниченията за ограничение на възходящото разпространяването на ковид.

Джени Харис, основният изпълнителен шеф на английската Агенция за здравна сигурност, назова разновидността Омикрон " евентуално най-сериозната опасност " от началото на пандемията. " Числата, които ще забележим в данните през идващите няколко дни, ще бъдат напряко зашеметяващи спрямо темповете на напредък, които сме виждали при случаите при предходни разновидности " на ковид, съобщи тя пред парламентарната комисия.

Харис съобщи, че Oмикрон има капацитета да сложи националната здравна работа " в сериозна заплаха " заради скоростта, с която се усилват инфекциите.

Случаите на новия вид на вируса се удвояват на всеки по-малко от два дни в множеството английски региони. Темповете на разпространяване са удивителни в столицата Лондон и Манчестър.

Във Англия към този момент са регистрирани повече от 10 хиляди случая на Омикрон, а минимум 10 от инфектираните са настанени в болница. Един човек е умрял, откакто се заразил с този вид, който към този момент е преобладаващият в Лондон.

На Омикрон към този момент се пада дял от към 60 % от случаите на коронавирус в английската столица, разгласи пред Би Би Си министърът на опазването на здравето Саджид Джавид.

Главният здравен контрольор на Англия Крис Уити сподели, че новият коронавирусен вид " е в действителност сериозна опасност ". " Има някои неща, които не знаем, само че всичко, което знаем (за Омикрон), е неприятно ", заключи той на конференция.

Уити добави, че броят на хората с ковид в болница нараства в някои английски региони, и предвижда върхове през идващите седмици.

След като бе отменило по-рано тази година всички ограничавания поради ковид във Англия, която е с една от най-напредналите имунизационни акции в света, държавно управление върна някои ограничения след появяването на Омикрон. Консервативният кабинет се опита да омаловажи протеста на депутати от ръководещата партия. Основната опозиционна мощ във Англия - Лейбъристката партия - обаче побърза да акцентира, че новите ограничения, измежду които условието за носене на маска на публичните места и наложителното проявление на коронавирус документ при влизане в някои обекти, са били признати единствено с помощта на нейната поддръжка, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР