Великобритания трябва на приеме 141 мигранти, качени на спасителен кораб,

...
Великобритания трябва на приеме 141 мигранти, качени на спасителен кораб,
Коментари Харесай

Италия: Великобритания трябва да приеме 141 мигранти, спасени от кораба Акуариус“

Великобритания би трябвало на одобри 141 мигранти, качени на избавителен транспортен съд, който плава под флага на английската територия Гибралтар, съобщи министърът на превоза на Италия, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Италия продължава да отхвърля достъп до пристанищата си на кораби на филантропични организации, а министърът на превоза Данило Тонинели написа през днешния ден в Туитър, че Англия би трябвало да поеме отговорността за мигрантите на кораба " Акуариус ", употребен от френски филантропични организации.

Тонинели сподели, че спасяването е било координирано от либийската брегова защита, и че корабът в този момент е в малтийски води.

Френските филантропични организации " Ес О Ес Медитаране " и " Лекари без граници " приканиха европейските страни да дефинират безвредно пристанище, където избавените в две интервенции в петък 141 мигранти да могат да дебаркират. Повечето мигранти са от Сомалия и Еритрея и измежду тях има 67 непридружени малолетни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР