Великобритания свиква в понеделник спешна среща на министрите на здравеопазването

...
Великобритания свиква в понеделник спешна среща на министрите на здравеопазването
Коментари Харесай

Здравните министри на Г-7 се събират извънредно събрание

Великобритания привиква в понеделник незабавна среща на министрите на опазването на здравето от Г-7 за разискване на разновидността Омикрон на Covid-19 откакто на Острова бе регистриран трети инфектиран с него човек, предава БНР.

В качеството си сега на ръководител на Г-7 Англия реши да свика тази среща, защото първичните сведения за новия варинт демонстрират, че той се популяризира доста бързо и има възможност сегашните ваксини да са по-малко ефикасни против него.

Последният инфектиран, който към този момент не е в страната, е посетил места в Лондон, в това число Уестминстър. От Британската организация за здравна сигурност в този момент интензивно вършат проби на поданици по местата, където се допуска, че може да има инфектирани. Междувременно бяха направени някои разяснения към спомагателните ограничения, свързани с предпазването от Омикрон.

Всички идващи във Англия от 4 часа сутринта във вторник локално време ще би трябвало да си вършат PCR тест на втория ден или по-рано и би трябвало да се самоизолират до момента в който не получат негативен резултат. Тестовете би трябвало да бъдат поръчвани от частни компании, като безплатните проби на Националното опазване на здравето няма да се считат за годни съответно за тази цел.

Също от вторник се завръща наложителното носене на маски в магазините, банките, пощите, фризьорските салони и публични превоз. Нов миг обаче е завръщането на маските при учениците в междинното обучение.

По-рано президентът на Република Южна Африка Сирил Рамафоса прикани интернационалната общественост да анулира възбраните за пътувания от страната му.

Десетки страни затвориха границите си за Южна Африка, където бе открит разновидността Омикрон.

Според Рамафоса решението за уединяване на страната му е научно безпричинно и дискриминационно.

Появата на Омикрон ни демонстрира още един път, че неравноправие в разпределянето на имунизациите не трябва да се позволява. Забраната за пътувания няма да помогне. Вместо това богатите страни би трябвало да оказват помощ на по-бедните в борбата с Covid, сподели южноафриканският президент Сирил Рамафоса.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР