Великобритания стартира последната фаза на инфраструктурен план за милиарди паунда,

...
Великобритания стартира последната фаза на инфраструктурен план за милиарди паунда,
Коментари Харесай

Великобритания стартира амбициозен инфраструктурен план

Великобритания започва последната фаза на инфраструктурен проект за милиарди паунда, с който се надява да подтиква засегнатия от пандемията пазар на труда, заяви Агенция Франс Прес представена от БГНЕС.

Британското министерство на финансите съобщи, че ще влага 200 милиарда паунда (234 милиарда евро) както от обществения, по този начин и от частния бранш в национални инфраструктурни планове до 2025 година

Траншът от парични средства " ще поддържа 425 000 работни места годишно " през идващите четири години, прибавиха от финансовото ведомство. Инвестицията ще включва съвсем 70 милиарда паунда за превоз, над 50 милиарда паунда за сила и към 40 милиарда паунда за комунални услуги.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Англия би трябвало да издаде краткотрайни визи на 10 000 шофь...

Този ход е част от по-широките проекти за вложение на 650 милиарда паунда частни и обществени пари в инфраструктура през идващото десетилетие.

Парите ще оказват помощ за основаването на „ нови благоприятни условия за хиляди чираци, техници, приключили и квалифицирани служащи “, отбелязва министерството на финансите.

Съобщението идва в навечерието на последните публични английски месечни данни за пазара на труда. Скъпата скица на държавното управление, която поддържа милиони работни места в частния бранш по време на пандемията, ще завърши в края на този месец. Икономистите се притесняват, че с този ход евентуално се рискува скок на безработицата. Консервативното държавно управление на премиера Борис Джонсън до момента е похарчило 68,5 милиарда паунда за схемата за отпуски, защитавайки 11,6 милиона работни места - или повече от една трета от английските служащи.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР