Великобритания ще въведе входна такса за влизане в страната, която

...
Великобритания ще въведе входна такса за влизане в страната, която
Коментари Харесай

Великобритания въвежда такса от 10 паунда за влизане в страната

Великобритания ще вкара входна такса за влизане в страната, която ще важи и за български жители, заяви Нова ТВ. Тарифата ще бъде 10 паунда и ще се заплаща за издаване на електронното позволение за пътешестване в Обединеното кралство. От идната година такова ще се изисква от всички чужденци, които идват за няколко дни на Острова като туристи или да гостуват на близки и другари. Това е много сериозна смяна, защото сега най-малко европейците свободно могат да дойдат и да останат до 6 месеца. Заради рекордната имиграция обаче, английските управляващи стават все по-взискателни към идващите. След като вкараха визи за европейските служащи и студенти, в този момент се насочват към туристите.

Властите разпространиха и клип, в който приканват пътуващите към Обединеното кралство да ревизират от какъв вид позволение за влизане се нуждаят и да аплайват за него онлайн още преди да са тръгнали, тъй като е допустимо невсички да бъдат позволени.

„ Подобна система за пътешестване на хора, които нямат потребност от визи, от дълго време съществува за Съединени американски щати. Европейският съюз също ще вкара такава система за пътешестване за трети страни. Англия се пада трета страна след Brexit. И напълно разумно британците желаят да създадат нещо сходно ”, изясни миграционният съветник Атанас Чиков.

Европейската система също ще проработи следващата година, когато и английската. Очаква се над милиард души от 60 страни да заплащат по 7 евро за позволение, с цел да влязат в някоя от страните от Европейски Съюз, в това число в България. Европейското позволение ще има 3-годишна годност, до момента в който английското ще е единствено за две години.

„ Въпреки, че не се назовава виза, тази система ще има същите функционалности - да пресее кой ще може да влиза във Англия и кой не. Кралството се посещава от десетки милиони туристи годишно ”, добави Чиков.

И в Лондон, и в Брюксел обаче изясняват, че системите не се вършат за събиране на пари, а с цел да се управлява по-добре кой минава през границите на страните. Това се постанова поради все по-големия миграционен поток и заплахите от престъпност и тероризъм.

„ Ако нямате виза или статут за уседналост за Англия, или пък да сте с двойно поданство и да притежавате английски чуждестранен паспорт, вие ще би трябвало да плащате тази такса от 10 паунда. Нека също да напомня, че все още може да пътувате за Англия или с български чуждестранен паспорт, или с персонална карта, стига да имате статут за уседналост, който е изработен към персоналната карта ”, сподели още Чиков.

Кандидатстването за позволение за пътешестване ще става единствено онлайн, като в един миг английските управляващи се надяват да могат да вкарат и опция за отдалечено събиране на пръстови отпечатъци, с изключение на фотоси и паспортни данни на лицата. По този метод по-бързо ще могат да открият кои претенденти са правили в предишното закононарушения и да не ги позволяват до Обединеното кралство. Авиокомпаниите също ще бъдат предизвестени да не качват на полетите си към Острова хора без електронно позволение за влизане в страната или виза.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР