Близо 1 милион българи празнуваха Великден в курортите ни и

...
Близо 1 милион българи празнуваха Великден в курортите ни и
Коментари Харесай

Голямото завръщане: Близо 1 милион българи празнуваха Великден в курортите ни и в чужбина

Близо 1 милион българи честваха Великден в курортите ни и в чужбина по данни на Института за разбори и оценки в туризма. Днес е последният почивен ден. Хиляди са водачите, които се прибират в София. Традиционно най-натоварените автомагистрали са " Тракия " и " Хемус ".

Интензивен е трафикът в Югозападна България в последния от серията почивни дни. Стотици българи, прекарали празничните дни в зимните ни курорти Банско и Добринище, както и в южната ни съседка Гърция, се прибират през днешния ден. Движението се реализира постепенно, като полицейското наличие в региона е засилено. Една от сериозните точки е сред Симитли и Благоевград, където колите от Банско и Кулата чакат да се включат в Автомагистрала “Струма ” .

Километрична е опашката от коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт Малко Търново . Това заяви кметът на града в обществените мрежи. В последния от серията почивни дни стотици българи се прибират от южната ни съседка, където прекараха празниците.
Дългите опашки и чакането с часове на граничния пункт с Турция не са необичайност, защото огромна част от българските и румънските жители вървят зад граница на пазар и за забавление.

В тунела " Топли дол " ще се обособят две ленти в посока София и една за Варна. През " Правешки ханове " има две ленти в посока София и се ограничи придвижването за Варна.

Продължават и инспекциите на " Пътна полиция ". Общо над 8000 чиновници вземат участие в акциите по празниците.

Вижте повече в директните включвания на Аксения Ангелова и Иво Никодимов


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР