По-рано днес Томаш Шмит, съдия от административен съд във Варшава,

...
По-рано днес Томаш Шмит, съдия от административен съд във Варшава,
Коментари Харесай

Полша разследва за шпионаж свой съдия, поискал убежище в Беларус

По-рано през днешния ден Томаш Шмит, арбитър от административен съд във Варшава, изиска леговище в Беларус, заявявайки, че е работил в символ на митинг против политиката на Полша по отношение на Москва и Минск. Това излиза наяве от видеоклип, излъчен от съветска телевизия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Като разпределителен център за западни военни доставки за Украйна, която се бори с съветската инвазия, Полша твърди, че е станала съществена цел на съветски шпиони. Тя упреква Москва и нейния съдружник Беларус, че се пробват да я дестабилизират.

Разпоредена е инспекция дали Шмит е правил шпионаж против Полша поради изказването му и информацията, до която е имал достъп като арбитър, съобщи представител на полската държавна прокуратура пред Ройтерс.

Според календара на правосъдните съвещания на Варшавския административен съд през идващия месец Шмит е трябвало да се произнесе по каузи, свързани с издаване на позволения за достъп до информация, представляваща загадка на НАТО и Европейския съюз. " Въпросът изисква неотложно изясняване ", съобщи полският министър на защитата Владислав Кошиняк-Камиш пред кореспонденти.

Отделно от това полската Агенция за вътрешна сигурност съобщи, че ревизира обсега на поверителната информация, до която Шмит е имал достъп, съобщи представител на координатора на полските секрети служби.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР