Великобритания ще въведе карантина заради Ковид-19 за хората, пристигащи от

...
Великобритания ще въведе карантина заради Ковид-19 за хората, пристигащи от
Коментари Харесай

Заминаваш за UK - две седмици карантина

Великобритания ще вкара карантина поради Ковид-19 за хората, идващи от чужбина, от 8 юни, заяви през днешния ден министърката на вътрешните работи на Обединеното кралство Прити Пател. Авиокомпании обаче предизвестиха, че тази мярка ще съсипе бизнеса им, съобщи Ройтерс.

Всички лица, идващи от чужбина, в това число британците, ще би трябвало да се самоизолират за 14 дни и да дават информация къде ще отседнат.
" Сега когато минахме пика на вируса, би трябвало да предприемем стъпки, с цел да не допуснем привнесени случаи да провокират нова вълна на това смъртоносно заболяване ", съобщи Пател на конференция.

Нарушителите на карантината в Англия може да бъдат санкционирани с 1000 лири. Ще бъдат осъществявани и инспекции на инцидентен принцип от представители на здравните и граничните управляващи.

За разлика от доста други страни Англия не правеше кой знае какъв брой проби и инспекции на идващите от чужбина лица. В началото на епидемията под карантина бяха поставяни единствено идващите от Китай.

Това докара до обвинявания, че държавното управление на премиера Борис Джонсън се е задействало прекомерно късно, само че в този момент, въпреки това, се сблъсква с рецензии за желанието си да вкара карантината.

Шефове на самолетни компании обявиха, че тези ограничения ще имат тежки последици. Изпълнителният шеф на " Райънеър " Майкъл О`Лиъри ги дефинира като " неприложими ".

" Налагането на карантина на този стадий е лишено от логичност и в най-хубавия случай би означавало, че ще има единствено лимитирано въздухоплаване ", сподели Тим Олдърслейд, началник на браншовата организация " Еърлайнс Ю Кей " (Airlines UK). " Това просто е най-лошото нещо, което държавното управление може да направи, в случай че желае да рестартира стопанската система ", добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР