Великобритания ще се озове в по-лошо положение след напускането на

...
Великобритания ще се озове в по-лошо положение след напускането на
Коментари Харесай

Великобритания - губеща при всеки сценарии за Брекзит

Великобритания ще се озове в по-лошо състояние след напускането на Европейски Съюз при всеки вероятен сюжети, твърди разбор на английското държавно управление, оповестен в уеб страницата „ Бъзфийд Нюз “, представен от организация „ Ройтерс. “  

Докладът, който носи името „ Анализ на напускането на Европейски Съюз “, преглежда три вероятни сюжета за Брекзит, пишат в „ Бъзфийд “.

При първия сюжети, в който Обединеното кралство съумява да стигне до всеобхватно съглашение за свободна търговия с Европейски Съюз, икономическия напредък в страната през идващите 15 години ще бъде с 5% по-нисък от актуалните прогнози.

В случай, че не се стигне до никаква договорка, Англия ще стартира да търгува с Европейски Съюз по разпоредбите на Световната комерсиална организация(СТО), като това ще докара до понижаване на икономическия растеж с 8% за същия интервал.

Ако Мей успее да подпише съглашение за достъп на страната до единния пазар посредством участие в Европейското стопански пространство, дълготрайният растеж ще бъде единствено 2% по-нисък спрямо досегашните прогнози, сочи анализът.

Всички браншове на английската стопанска система ще понесат загуби и при трите сюжета, като най-тежко наранени ще бъдат химическата индустрия, производството на облекла, промишленото произвеждане, хранително-вкусовата индустрия, автомобилното произвеждане и продажбите на дребно.

Миналият месец Европейски Съюз и Англия стигнаха до съглашение, което разреши договарянията за Брекзит да преминат към идната фаза, в която ще бъдат дискутирани търговията и преходния интервал.

Изходът от тези договаряния ще бъде определящ за английската стопанска система и ще покаже дали Лондон ще резервира позицията си на световен финансов център, който може да съперничи на Ню Йорк.

„ Правителството няма мандат за сходен тежък и унищожителен Брекзит. Никой не е дал своя вот за по-лоши условия за себе си и за своето семейство “, съобщи Крис Лесли, народен представител от опозиционната Лейбъристка партия.

Поддръжниците на Брекзит настояват, че предизвестията за стопански безпорядък са пресилени и че Англия ще просперира, откакто напусне „ доминирания от Германия опит по европейска интеграция “.

Британският министър по въпросите за Брекзит Дейвид Дейвис е отказал да разяснява отчета.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР