Великобритания ще повдигне обвинение в заговор за извършване на шпионаж

...
Великобритания ще повдигне обвинение в заговор за извършване на шпионаж
Коментари Харесай

Задържаха български бизнесмен заради съмнения, че е руски шпионин

Великобритания ще повдигне обвиняване в скрит план за осъществяване на шпионаж в интерес на Русия против шести българин, предадоха Би Би Си и Скай нюз.

Тихомир Иванов Иванчев е с мярка за неотклонение задържане под стража. Очаква се на следващия ден той да се яви пред Уестминстърския магистратски съд.

38-годишният земляк от западния лондонски квартал Актън е упрекнат в скрит план за събиране на информация, предопределена да бъде директно или индиректно потребна на зложелател за да се накърни сигурността и ползите на страната.

Иванчев е бил арестуван на 7 февруари в границите на настоящо следствие, водено от Отдела за битка с тероризма на столичната полиция. Същият е бил пуснат под гаранция и по-рано през днешния ден са му били повдигнати обвиняванията. Тихомир Иванчев е имал личен бизнес, занимавал се е с украса. 

Припомняме, че като част от същото следствие други петима българи – Орлин Русев, Бисер Джамбазов, Катрин Иванова, Иван Стоянов и Ваня Габерова – бяха задържани от полицията за битка с тероризма през февруари предходната година, бяха им предявени обвинявания и би трябвало да се изправят пред съда през октомври.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР