Родители на ученици от ОУ Княз Александър I твърдят, че

...
</TD
>Родители на ученици от ОУ Княз Александър I твърдят, че
Коментари Харесай

Има или няма дръжки новата дограма на Хуманитарната гимназия?

Родители на възпитаници от ОУ " Княз Александър I " настояват, че има проблем с новата дограма на постройката на ХГ  " Св. Св. Кирил и Методий ", която съвместяват двете учебни заведения. В намерено писмо до медиите Елена Филипова и Георги Присадов декларират, че дограма за близо 1 милион лв. е сложена без дръжки поради неплащания от страна на Община Пловдив към компанията изпълнителнител на ремонта, предава Plovdiv24.bg .

" По време на ремонта беше заменена дървената дограма на 242 прозореца, с такава австрийско произвеждане, която коства близо 1 милион лв. (Хуманитарната гимназия е монумент на културата от национално значение), като беше поправена и фасадата към тях - близо 3150 м2. Но новата дограма беше сложена без дръжки. Забележете, без дръжки!!! Фирмата, реализатор на реставрацията, донесе, като за начало, 20-30 броя - елементарни дръжки, след това още 2-3 пъти по толкоз и с това се завърши. Тя също купува тези дръжки, тъй като оригиналите са дадени за реституция и на леяр, с цел да се изработят такива за всички прозорци, само че заради незаплатени сметки от Община Пловдив за към този момент свършената работа, досега те не са инсталирани " - се споделя в писмото.

На прозорците са поставени краткотрайни дръжки. Те са инсталирани от наши служащи единствено на долния ред, тъй като на горния няма смисъл, разяснява за Plovdiv24.bg шефът на гимназията Емил Начев. За краткотрайните дръжки учебното заведение е платило от своя бюджет към 200-300 лв., при цена за един брой 4 лв..

" Само един венец, който поръчваме за огромните празници, коства толкоз. Мисля, че при бюджет над 4 милиона не е съдбовно да се даде такава дребна сума, с която да се обезпечи улеснение на учениците. Нещата вървят към положително, единствено малко самообладание би трябвало и всичко ще стане както би трябвало " - сподели Начев.

Оригиналите на дръжките се реставрират, а изчезналите са отлети и се патинират, съобщи кметът на регион " Централен ", който е главният мотор за старта на реставрацията на Хуманитарната гимназия. След Великден се чака подмяната в актовата зала на учебното заведение, а изчезналите орнаменти ще се изработят. 

На изпълнителя на ремонта компания ВДХ АД предходната седмица е изработен паричен превод, а през май следва нов трансфер, тъй че заплащанията са в период, увери Стаменов.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР