Великобритания ще изпрати на Украйна стотици бойни дронове с обсег

...
Великобритания ще изпрати на Украйна стотици бойни дронове с обсег
Коментари Харесай

Великобритания дава на Украйна стотици бойни дронове с обсег над 200 километра


Англия ще изпрати на Украйна стотици бойни дронове с обхват над 200 километра, заяви английското държавно управление, откакто украинският президент Володимир Зеленски дойде в Лондон, съобщи Ройтерс.

Днес министър председателят ще удостовери по-нататъшните доставки на стотици ракети за противовъздушна защита и на стотици безпилотни бойни дронове с обхват над 200 км. Те ще бъдат доставени в околните месеци, до момента в който Украйна се приготвя да ускори съпротивата си против съветската инвазия “, се споделя в изказване на пресслужбата на „ Даунинг стрийт “.

Малко по-късно министър председателят Риши Сунак разгласява в Туитър прочувствена фотография от срещата си с Володимир Зеленски. Хеликоптерът с украинския президент на борда се приземи в извънградската резиденция на Сунак, където домакинът го посрещна с мощна прегръдка.

През лятото във Англия стартира началният стадий от подготовката на украински водачи, подсети министър председателят по време на срещата със Зеленски. Целта е да им бъдат дадени базови умения за пилотиране на най-новите бойни самолети, употребявани от НАТО.

Британците още договарят със съдружниците за даване на Украйна на изтребители F-16. Лондон акцентира, че съответни проекти за доставка още няма и всичко е на равнище разискване. Украйна от дълго време моли за доставка на самолети, само че съдружниците към този момент отхвърлят. Отначало се оправдаваха, че не желаят ненужно да предизвикат Русия, по-късно – с механически проблеми. Американските F-16 са на въоръжение в доста западни страни и някои от тях – Холандия и Дания да вземем за пример – са подготвени да ги дадат на Украйна, когато НАТО стигне до консенсус.

Вие към този момент направихте доста за нас – и вие персонално, и вашето държавно управление, и Негово Величество кралят и, несъмнено, вашият народ и общество. Ние сме ви признателни от все сърце – от името на всички украинци и от името на нашите бойци “, сподели Зеленски по време на срещата с английския министър председател.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР