Великобритания се подготвя за важното погребение на кралица Елизабет II.

...
Великобритания се подготвя за важното погребение на кралица Елизабет II.
Коментари Харесай

Крал Чарлз приема световни лидери, Великобритания се готви за погребението на кралицата

Великобритания се приготвя за значимото заравяне на кралица Елизабет II. Крал Чарлз III се готви да одобри международни водачи.

Късно предходната вечер дойде президентът на Съединени американски щати Джо Байдън. Той е един от десетките държавни глави, които идват сега. Това е повода Англия да провежда най-мащабната си полицейска интервенция към историческото заравяне.

Смъртта на кралица Елизабет на 96-годишна възраст на 8 септември след седем десетилетия на трона провокира бурни страсти. Стотици хиляди хора се стичат, с цел да видят ковчега ѝ.

Скърбящите би трябвало да чакат до 25 часа, защото опашките се разраснаха на километри около река Темза. Изглежда, че входът за опашката ще бъде затворен в някакъв миг в неделя, заяви Агенция Франс Прес.

Миналата вечер, до момента в който траурните хора се минаваха около ковчега, принц Уилям и принц Хари поведоха осемте внуци на кралицата в 12-минутно бдение към ковчега.

Хари прекара два тура с английската войска в Афганистан. Той носеше униформата на кавалерийския полк " Blues and Royals ", в който е служил.

Този ход наподобява като последната „ маслинова клонка “, препоръчана от Чарлз към най-малкия му наследник, откакто Хари и брачната половинка му Меган упрекнаха кралското семейство в расизъм.

Хари беше лишен от по-висшите си почетни военни трофеи. Бдението ще бъде единственият път, в който той ще бъде забелязан във военна униформа на кралски церемонии.

По-рано кралят и най-големият му наследник Уилям изненадаха стоящите на опашка по брега на Темза. Те направиха непланирана разходка, с цел да им свидлив ръцете и да им благодарят, че са пристигнали.

Погребението на кралица Елизабет ще се състои в понеделник в Уестминстърското абатство в Лондон в 10:00 ч. по Гринуич.

Докато водачите на Европейския съюз, Франция, Япония и доста други страни ще участват, тези на Русия, Афганистан, Мианмар, Сирия и Северна Корея не бяха поканени.

Чарлз, на 73 години, е най-възрастният монарх, възкачвал се в миналото на трона. Той ще бъде хазаин на десетките високопоставени посетители, в това число Байдън, на банкет в Бъкингамския замък в неделя вечерта.

Лидери, измежду които ще са Джасинда Ардерн от Нова Зеландия, австралийският прорепубликанец Антъни Албанезе, канадският Джъстин Трюдо и доста други.

" В това време на огромна тъга сме признателни, че сме тук и отдаваме респект на кралицата за нейните заслуги към дълга, вярата, фамилията и Британската общественост ", съобщи Албанезе в Туитър.

Напливът на високопоставени лица съставлява извънредно предизвикателство за английската полиция.

Повече от 2000 чиновници от цялата страна са привлечени да оказват помощ за сигурността.

След погребението ковчегът на кралицата ще бъде пренесен с кралска катафалка в замъка Уиндзор.

Англия ще резервира минута безмълвие в 19:00 ч. по Гринуич в неделя, с цел да означи " живота и наследството " на кралицата преди нейното заравяне.

Някои опечалени към този момент започнаха да се събират по маршрута в центъра на Лондон. Те желаят да са сигурни, че ще имат място на първия ред на погребалната върволица.

Погребението ще постави завършек на 11-дневния народен печал в Обединеното кралство. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР