Великобритания постепенно ще се откаже от мобилните мрежи от второ

...
Великобритания постепенно ще се откаже от мобилните мрежи от второ
Коментари Харесай

Великобритания се отказва от 2G и 3G мрежите до 2033 г.

Великобритания последователно ще се откаже от мобилните мрежи от второ и трето потомство (2G и 3G) до 2033 година,съобщи Ройтерс, представена от БГНЕС. Решението ще спомогне за освобождението на честоти за създаване на 5G, а по-късно и на 6G мобилни връзки, които ще се употребяват от високотехнологични устройства като дронове, самолети и устройства за виртуална действителност.

И четирите оператора на мобилни мрежи в Обединеното кралство - EE, Vodafone, O2 и Three се съгласиха с графика за отричане.

Определените дати за преустановяване на услугите 2G и 3G ще улеснят навлизането на пазара на нови производители на съоръжение, защото няма да им се постанова да поддържат работата на наследените технологии.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Европа би трябвало да влага 300 милиарда евро (около 355 благи...

По-рано министърът на цифровите технологии, културата, медиите и спорта Надин Дорис разгласи в допълнение финансиране в размер на 50 млн. паунда (66,2 млн. долара) за планове за създаване на технологията Open RAN (мрежа за радиодостъп). Концепцията на Open RAN е да се сътвори ново семейство отворени стандарти, което да разреши на телекомуникационните оператори да не се лимитират единствено до обичайните снабдители като Ericsson и Nokia, а да си партнират с по-широк кръг производители на международния пазар.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР