Великобритания, Полша и Украйна подготвят тристранен пакт, с който да

...
Великобритания, Полша и Украйна подготвят тристранен пакт, с който да
Коментари Харесай

Украйна, Великобритания и Полша се обединяват срещу заплахата от Русия

Великобритания, Полша и Украйна приготвят тристранен пакт, с който да подсилят районната сигурност пред опасността от страна на Русия, съобщава " Ройтерс ".

Това разгласи украинският министър председател Денис Шмигал на взаимна конференция с полския си сътрудник Матеуш Моравецки.

От своя страта Моравецки уточни, че Полша ще помогне на Украйна с газови и оръжейни доставки на хиляди артилерийски муниции, леки минохвъргачи, портативни системи за противовъздушна защита и дронове за наблюдаване.

Той прикани Германия да не пуска газопровода " Северен поток 2 ", защото планът основава съществени опасности за сигурността в Европа.

Берлин зарежда револвера на Путин, който той след това може да употребява, с цел да шантажира цяла Европа, предупреди полският министър председател.

Полша и Англия са предложили помощ на Украйна поради спора й с Русия, откакто през последните седмици Москва струпа десетки хиляди военни наоколо до украинската граница.

Предстои по-късно през днешния ден английският министър председател Борис Джонсън също да посети Киев.

За основаването на нов формат за взаимоотношение сред трите страни за първи път загатна английският външен министър Лиз Тръс в свое изказване в Австралия на 21 януари. Тогава тя съобщи, че съдействието сред Англия, Полша и Украйна е било разисквано по време на визитата на Зеленски в Лондон през декември предходната година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР