Великобритания обяви нови ограничения за пътуващите до страната във връзка

...
Великобритания обяви нови ограничения за пътуващите до страната във връзка
Коментари Харесай

Пускат ни на Острова само с отрицателен тест, ваксината не важи

Великобритания разгласи нови ограничавания за пътуващите до страната по отношение на разпространяването на новия вид на ковид "Омикрон "г, оповестиха от Министерство на външните работи /МВнР/.

По информация на посолството ни в Лондон от 4.00 часа сутринта във вторник, 7 декември 2021 година, всички, които влизат в страната от страни и територии, които не са в аления лист (включително България), би трябвало да показват доказателство за негативен PCR или антигенен тест, изработен не по-рано от 48 часа преди тръгване.

Новите условия се отнасят и за имунизирани пасажери, както и за деца на възраст над 12 години, се показва в известието. От самолетните компании ще се изискват да ревизират документите за изработен тест преди политане, както и за запълнен формуляр за локация на пасажери, прецизират от Министерство на външните работи. Оттам напомнят, че жителите, пътуващи до Англия от страни, които са отвън аления лист, каквато все още е и България, следва да изпълнят и следните условия: пасажерите със приключен имунизационен цикъл минимум 14 дни преди пътуването би трябвало да резервират и заплатят PCR тест за COVID-19, който да създадат до втория ден след идването си и да се самоизолират до приемането на отрицателен резултат; неимунизираните пасажери би трябвало да резервират и заплатят PCR проби за втория ден и осмия ден от идването си. Необходимо е те да останат под карантина за 10 дни вкъщи или на друго място, където са отседнали.

Остава в действие условието за попълване на формуляр за локализация на пасажера рамките на 48 часа преди идването.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР