Великобритания обяви новата порция от санкции за Руската федерация. Пакетът

...
Великобритания обяви новата порция от санкции за Руската федерация. Пакетът
Коментари Харесай

Лондон спира достъпа на руските банки. VTB изгуби 41% от стойността си

Великобритания разгласи новата порция от наказания за Руската федерация. Пакетът е извънредно тежък, включва няколко точки и бе показан персонално от премиера на страната Борис Джосън.

На първо място - Англия отрязва достъпа на банковата си система на безусловно всички огромни съветски банки. Това ще попречи на съветските финансови институции да получат достъп до стерлинги и клирингови заплащания през системите на Обединеното кралство.

Специално бе изтъкнато, че цялостен санкционен удар ще понесе близката до Кремъл VTB банка. Буквално към час след изказването на Джонсън, акциите на банката се сринаха с невероятните 41,66%.

Лондон не разрешава и опцията на съветски компании и страна да набират финансиране и дълг от пазарите на Англия.

Замразяват се активите на нови 100 физически и юридически лица. Засега техните имена не са ясни.

Влиза в действие и възбрана на съветската държавна самолетна компания " Аерофлот " да каца на територията на Англия.

Обединеното кралство стопира и износа на високотехнологични артикули към Русия, износа на съоръжение за петролни рафинерии и стопира краткотрайно лицензите за експорт на всички артикули, които могат да се употребяват и за военни цели.

Джонсън съобщи и че следва ограничение на депозитите, които руснаци могат да вършат в банковата система на Кралството.

Премиерът не отхвърли и че изключването на Русия от системата SWIFT към момента е на масата, въпреки че информацията до момента е, че няма да се стигне до тази стъпка.

Освен това - идентични наказания ще бъдат наложени и на Беларус, поради присъединяване й е акта на експанзия против Украйна. Киев прикани за това Европейски Съюз през днешния ден, само че още няма европейска позиция по тематиката.

В началото на своята тирада пред Камарата на общините, Джонсън разгласи, че Англия дава обещание да се опълчи на " виелицата от неистини и дезинформация в Кремъл ".

Ударът на Лондон е може би най-тежкият до момента.

В същото време съветският президент Владимир Путин разгласи, че е очаквал " ограничавания " пред съветската стопанска система, само че и е страната му е подхванала ограничения да се отбрани.

Въпреки това Путин прикани бизнеса да работи дружно с държавното управление и за " взаимност ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР