Великобритания обвини руския президент Владимир Путин в заговор да инсталира

...
Великобритания обвини руския президент Владимир Путин в заговор да инсталира
Коментари Харесай

Лондон обвини Русия, че иска да сложи послушко на Москва за лидер на Украйна |

Англия упрекна съветския президент Владимир Путин в скрит план да конфигурира проруски политик отпред на украинското държавно управление, оповестяват английски медии.

Британското министерство на външните работи е подхванало необикновен ход като е показало някогашния украински народен представител Евгений Мураев като евентуален претендент на Кремъл.

Мураев, който е притежател на медия, загуби депутатското си място в украинския парламент, когато партията му не съумя да си обезпечи 5% от гласовете на изборите през 2019 година. Форин офис показва още четирима украински политици, които са по отношение на съветските разследващи служби и работят по проекти за навлизане на Русия в Украйна.

Повечето от тях са били министри по времето на някогашния проруски украински президент Виктор Янукович, свален от власт през 2014 година. Русия е струпала стохилядна войска покрай границата с Украйна, само че отхвърля да възнамерява навлизане.

Британски министри предизвестиха, че съветското държавно управление го чакат съществени последствия, в случай че войските навлязат в Украйна.

В декларация на външния министър Лиз Тръс се споделя:

„ Публикуваната през днешния ден информация хвърля светлина върху степента на съветската активност за покоряване на Украйна и върху метода на мислене в Кремъл. Русия би трябвало да понижи напрежението, да приключи акциите на настъпателност и дезинформация и да търси дипломатически пътища “.

Споменатият Мураев отхвърли пред “Телеграф ” изказванията на Лиз Тръс. Той добави, че Русия има различен претендент за поста, без да загатва името му. Според изданието става дума за депутата от украинския парламент Виктор Медведчук, който е в близки връзки с съветския президент Владимир Путин.

Междувременно съветското министерство на външните работи назова изказванията на Лиз Тръс “дезинформация ”.

Руското Министерство на външните работи прикани Англия да приключи провокациите си, да престане да популяризира парадокси и да се концентрира върху проучването на татаро-монголското робство.

“Разпространената от министерството на външните работи на Англия информация е още едно доказателство, че точно НАТО отпред с англосаксонците се занимава с ескалация на напрежението към Украйна ”. Това написа в обществената мрежа „ Телеграм ” представителят на съветското дипломатическо ведомство Мария Захарова.

Споменаването на татаро-монголското робство е поради друго изявление на Лиз Тръс. В петък тя съобщи в аналитичния център на Института Лоуи в Сидни, че Украйна е горда страна с многовековна история и е претърпяла доста нахлувания - от монголите до татарите.

Коментар пристигна и от Съединени американски щати. Говорителката на американския Съвет за национална сигурност Емили Хорн сподели, че Вашингтон счита изказванията за вероятен съветски скрит план за мощно притеснителни.

„ Украйна се нуждае от нови политици, чиято политика да бъде учредена само на правилата на националните ползи на Украйна и украинския народ “, написа в това време през днешния ден във Facebook Евгений Мураев, заяви БНР.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР