Великобритания и Индия се договориха в петък да засилят сътрудничеството

...
Великобритания и Индия се договориха в петък да засилят сътрудничеството
Коментари Харесай

Великобритания и Индия задълбочават сътрудничеството си

Англия и Индия се договориха в петък да засилят съдействието в региона на защитата и бизнеса по време на визитата в Ню Делхи на Борис Джонсъ н, оповестява Агенция Ройтерс. Той съобщи, че двустранното съглашение за свободна търговия може да бъде подписано до октомври.

При първото си посещаване в индийската столица като министър-председател на Обединеното кралство Джонсън разиска с индийския си сътрудник Нарендра Моди способи за усилване на връзките за сигурност с Индия, която купува повече от половината от военния си хардуер от Русия.

Англия се надява предлагането й за по-тесни връзки в региона на сигурността със Запада да насърчи Индия да понижи своята отбранителна взаимозависимост от Русия след нахлуването в Украйна, което Москва назовава " специфична военна интервенция "

" Имахме прелестни диалози, които заздравиха връзките ни по всевъзможен метод ", сподели Джонсън на взаимен брифинг с Моди в последния ден от двудневното си пътешестване.

" Постигнахме съглашение за ново и разширено партньорство в региона на защитата и сигурността , десетилетен ангажимент, който освен ще построи по-здрави връзки сред нас, само че и ще поддържа задачата ви за Make in India ", сподели той, имайки поради натиска на Моди за вътрешно произвеждане.
 Индия се отхвърля от договорката с Русия за 48 хеликоптери
Индия се отхвърля от договорката с Русия за 48 хеликоптери

По офоциална информация не е обвързвано с войната в Украйна

Джонсън съобщи, че чака диалозите сред Обединеното кралство и Индия да доведат до договорка са свободна търговия до края на годината. " Казахме на нашите договарящи да го създадат до Дивали през октомври. Това може да удвои нашата търговия и вложения до края на десетилетието ", добави той.

Усилията на Англия за подсилване на връзките в региона на сигурността последваха опита на Съединени американски щати от предишния месец да отдалечат Индия от Русия със личното си предложение за повече продажби на защита и сила, откакто президентът Джо Байдън назова Индия " ненапълно нестабилна " в дейностите си против Русия.

Джонсън заяви, че Англия също ще поддържа задачата на Индия за създаване на лични бойни самолети, с цел да понижи скъпия импорт на военно съоръжение. Индия към този момент разполага с композиция от съветски, английски и френски изтребители.

Предложението на Англия за по-голямо съдействие в региона на сигурността е добре пристигнало . Индия ще продължи да разчита на съветска военна техника, частично тъй като е по-евтина, съобщи Мохан Гурусвами, шеф на Центъра за политически други възможности в Ню Делхи.
 Байдън: Купуването на повече нефт от Русия не е в полза на Индия
Байдън: Купуването на повече нефт от Русия не е в полза на Индия

По време на виртуална среща с индийския министър председател
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР