Великобритания и Балканите ще са основните източници за чуждестранни туристи

...
Великобритания и Балканите ще са основните източници за чуждестранни туристи
Коментари Харесай

Повече туристи от Великобритания хотелиерите в Боровец

Англия и Балканите ще са главните източници за задгранични туристи в Боровец през този зимен сезон, предвиждат хотелиери. Според тях и тази година можем да чакаме нови върхове по брой туристи.

Благовестка Томова – Съюз на притежателите и хотелиерите в Боровец: „ Предварителните резервации за сезон 2017-2018 ни зареждат с оптимизъм, защото главните пазари, на които разчита курортът бележат растеж. Това са обичайният пазар Англия, българският пазар и надлежно продължава засиленият интерес от Балкански пазар. Това са Румъния, Сърбия, Македония, Гърция и Турция “.

Зимните ни курорти са една от желаните дестинации за студентите за 8-ми декември. А местата в хотелите за студентския празник към този момент са съвсем изчерпани.

Благовестка Томова – Съюз на притежателите и хотелиерите в Боровец: „ Сезонът в Боровец стартира още при започване на декември и това е така наречената генерална подготовка за сезона, защото все още 80% от хотелската база е резервирана от студенти. След това стартират коледните и новогодишните празненства, корпоративните мероприятия. Боровец е една желана дестинация и по-късно към този момент влизаме в сезон “.

Традиционно открит като лятна дестинация, Боровец продължава да притегля фенове на планинския туризъм. Истинско предизвикателство за сектора обаче остават зимният сезон и феновете на белите спортове.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР