Великобритания е заинтересована да се присъедини към Транстихоокеанското партньорство, след

...
Великобритания е заинтересована да се присъедини към Транстихоокеанското партньорство, след
Коментари Харесай

"Файненшъл таймс": Лондон обмисля членство в Транстихоокеанското партньорство след Брекзит

Великобритания е заинтригувана да се причисли към Транстихоокеанското партньорство, откакто напусне Европейския съюз, написа в. " Файненшъл таймс ", представен от " Ройтерс ".

Според ФТ Англия е почнала неофициални диалози за присъединение към комерсиалния блок в опит да подтиква износа след Брекзит. Въпреки че преди близо година Съединени американски щати се изтеглиха от диалозите за основаване на съюза, други страни дадоха поръчка, че ще продължат с проектите си за комерсиална група.

Засега Транстихоокеанското партньорство включва единствено страни по Тихоокеанското крайбрежие като Япония, Канада и Мексико. Въпреки това съгласно английския младши министър по търговията Грег Хендс няма геополитически пречки, които да попречат на присъединяване на Англия.

Според разпоредбите на Европейски Съюз Англия не може да договаря нови търговски покупко-продажби преди да напусне съюза през март 2019 година ФТ цитира източник от страна членка на Транстихоокеанското партньорство, съгласно който е прекомерно рано да се разисква приемането на Англия преди договорката за Брекзит.

На последния Европейски съвет в средата на декември водачите на Европейски Съюз дадоха зелена светлина за прекосяване към идната фаза в договарянията за Брекзит, която включва търговията и преходния интервал.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (134)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР