Велико Търново. Започна асфалтирането на третокласния републикански път между Велико

...
Велико Търново. Започна асфалтирането на третокласния републикански път между Велико
Коментари Харесай

Велико Търново: Започна асфалтирането на пътя между Велико Търново и Арбанаси

Велико Търново. Започна асфалтирането на третокласния републикански път сред Велико Търново и Арбанаси. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Оформено е отводняването край шосето, укрепени са местата, където имаше риск от свлачищни процеси. Реконструкцията на сектора е първи стадий от главния ремонт на третокласното шосе сред Старата столица и Горна Оряховица. Очакванията са, че работата в тази част ще завърши до края на месеца. Тогава ще бъде възобновено придвижването по пътя сред Велико Търново и село Арбанаси.
Втората фаза включва същите действия, само че в частта от разклона за с. Арбанаси до железничарския град. Изпълнението ще стартира незабавно след привършване на първия стадий. Тогава трафикът ще бъде стеснен сред село Арбанаси и Горна Оряховица.
Финансирането за пътя бе обезпечено от държавното управление, което отпусна над 8 милиона лв. за реорганизация на два инфраструктурни обекта на територията на община Велико Търново – третокласните пътища „ Велико Търново – Арбанаси – Горна Оряховица “, и „ Самоводене – Ресен “, както и на шосето сред Павликени и Карайсен.
Средствата са част от спомагателните 100 милиона лв., които неотдавна бяха обезпечени по бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството за възстановяване на пътната инфраструктура в страната.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР