Велико Търново. Водачът на листата на Българските патриоти за 4

...
Велико Търново. Водачът на листата на Българските патриоти за 4
Коментари Харесай

Водачът на листата на „Българските патриоти” за 4 МИР – Велико Търново доц. Милен Михов проведе непринудена среща с жители на село Ресен

Велико Търново. Водачът на листата на „ Българските патриоти ” за 4 МИР – Велико Търново доцент Милен Михов организира непринудена среща с поданици на село Ресен. Това оповестиха от пресцентъра на обединението във Велико Търново.
По време на диалога бяха коментирани разнообразни тематики и от национално, и от локално значение. Доц. Михов показа някои съществени моменти от програмата на Българските патриоти, свързани с пенсиите, демографската рецесия, превъзмогването на политическата рецесия, защитата и сигурността.

Хората оцениха, че обещаното повишение на минималната пенсия е изпълнено, само че сложиха въпроса за индексаци на всички пенсии. Водачът на листата на „ Българските патриоти “ означи, че една от първостепенните им задания в идващия парламент е актуализация на всички пенсии, с цел да се преодолее общественото неравноправие. Целта е средата пенсия да доближи 650 лева

Относно превъзмогването на демографската рецесия основният инструмент е поддръжка на образованата раждаемост и на работещите хора, плащащи налози в България. В тази тенденция Българските патриоти направиха първите действителни стъпки. От тази година на всяко работещо семейство ще бъдат върнати налози в размер на 450 лева.за дете. В идващия парламент патриотите ще се борят размерът на върнатите налози да бъде еднакъв на минималната работна заплата - 650 лева за едно дете, 1300 лева за две и 1950 лева за три деца.

Подкрепата на фамилията се показва в още няколко посоки: безвъзмездни лекарста и безвъзмездни учебници за всички деца, налична и безвъзмездна детска градина в наложителния стадий от образованието. Към сегашния миг това е признато за 4-годишните деца. Намерението е с присъединяване в идващия парламент това да стане допустимо за всички деца от 3-годишна възраст, като цялостната прехрана е обезпечена от страната, уточни още Милен Михов.

Относно естествения политически разговор лидерът на листата съобщи, че той би трябвало да бъде възобновен и да бъде реализирано помиряване, тъй като така наречен " партии на митинга " през днешния ден подмолно се спогаждат с Движение за права и свободи. Правителство с парламентарната поддръжка на Движение за права и свободи ще бъде успех на задкулисието, разяснява Михов.

По отношение развиването на защитата всички бяха на мнение, че то е належащо и би трябвало да продължи, тъй като заканите в района са огромни.

По времето си на министър на защитата в последните 4 години Красимир Каракачанов реализира значими и несравними триумфи. Никой от в този момент претендиращите да ръководят политически партии не декларира ясно и изрично каква ще бъде политиката, която ще води в бранш " Отбрана ". Това е рисков сигнал, че могат да бъдат спънати всички процеси на превъоръжаване, да бъдат замразени обществените права на българските военнослужещи и да се задълбочи казуса с некомплекта в армията, означи Милен Михов.

В хода на диалога хората сложиха въпроси от локално значение, свързани с обучение, опазване на здравето и инфраструктура. Сред най-наболелите, които засегнаха, бе този за естественото водоснабдяване.

Село Ресен е ситуирано във вододайна зона до р. Росица и локалните поданици са в неразбиране каква е повода водоподаването към домовете им да бъде спирано вечер от 21:00 ч. заран до 06:00 ч. С годините казусът не е намерил решение нито от локалната, нито от общинската или регионална власт, недоволстват хората.

Милен Михов пое ангажимент да сложи пред страната в идващия парламент въпроса, който да бъде прегледан и открито решение в обозримо бъдеще от Министерство на районното развиване и благоустройство.

След срещата Милен Михов почете и паметта на българските опълченци, чийто монумент е възобновен със средства, отпуснати от Министерството на защитата и подпомагане на Община Велико Търново в центъра на селото.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР