Велико Търново. Старата столица остана без конгресен център с 1500

...
Велико Търново. Старата столица остана без конгресен център с 1500
Коментари Харесай

Преглед на основните теми във великотърновския печат

Велико Търново. „ Старата столица остана без конгресен център с 1500 места и загуби 7 млн. от план “ е вест на началната страница на регионалния всекидневник „ Борба ” . Мечтата Велико Търново да има нов градски център в Старото военно учебно заведение няма да се осъществя в близко бъдеще. Окончателно отпадна и плануваният голям конгресен център с над 1500 места за над 25 млн. лева на мястото на бившето игрище „ Юнак “, защото Общинският съвет отхвърли разрешение кметството да тегли и заем за построяването му.

„ Стартира система, уведомяваща в действително време за поленови алергени във въздуха на три общини в региона “ е друго заглавие от първа страница. От 1 януари 2022 година ще се събират и пресъздават данни за появяването на поленови алергени във въздуха на общините Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец. По този метод хората, страдащи от полиноза, ще бъдат осведомени навреме за съществуването на факторите, обострящи болестта.

Изданието споделя и за незряща майсторка на шоколадови бонбони, която въодушеви хора с увреждания.

„ Община В. Търново няма да тегли 6 млн. лева за Експозиционния център “ е водещото заглавие и в другия локален вестник „ Янтра ДНЕС ” . Великотърновският общински съвет не одобри предлагането за изтегляне на два заема в общ размер на над 6 млн. лева за построяването на Експозиционен център на територията на Старото военно учебно заведение и облагородяване на региона към постройката. Оказа се, че концепцията е подкрепена едвам от петима общински съветници, които гласоподаваха „ за “, 12 се оповестиха „ срещу “, а 16 – „ въздържал се “.

„ 13-та заплата за всички във ВТУ и по три стипендии за студентите “ е друга вест от през днешния ден. За първи път след близо 20 години преподавателите и чиновниците във ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “ ще получат 13-а заплата в цялостен размер. Средствата ще бъдат раздадени преди коледните празници, а на студентите ще бъдат изплатени по три стипендии в навечерието на 8 декември, заяви проф. Христо Бонджолов, ректор на Великотърновския университет.

Страница трета споделя по какъв начин НВУ „ Васил Левски “ означи 143 години от основаването си.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР