Велико Търново. Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания

...
Велико Търново. Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания
Коментари Харесай

Белодробната болница във Велико Търново обяви свободни работни места за медицински сестри, средната заплата там е 2650 лева

Велико Търново. Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести „ Д-р Трейман “ във Велико Търново разгласи свободни високоплатени места за медицински сестри. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново , която е притежател на лечебното заведение. За новоназначените ще е обезпечен и цялостен обществен пакет, в това число обезпечаване на общински жилища за чиновници, които не са от старопрестолния град. Работната седмица е с дълготрайност 35 часа.

Заплащането, което общинската СБАЛПФЗ „ Д-р Трейман “ предлага за медицински сестри, е измежду най-високите в цяла Северна и Централна България: - 1000 лв. е главната стартова заплата; - 1288 лв. е добавката по Методиката за в допълнение заплащане за лекари на първа линия в битката с COVID-19; - 360 лв. е в допълнение брутно заплащане по чл.5 от Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса.
Заплаща се и клас прослужено време 1%, както и всеки час наднормен труд. Ако здравната сестра е с 15-годишен стаж, месечната й заплата доближава 3000 лв.. 35 дни е платеният годишен отпуск.

Общинската белодробна болница „ Д-р Трейман “ е с съществена роля за локалното опазване на здравето и е от стратегическо значение за Велико Търново и общината.
Разположена в парка на рид Света гора, СБАЛПФЗ „ Д-р Трейман “ предлага всички нужни действия и лечения за оптималното лекуване и възобновяване на пациенти с белодробни болести, изяснява шефът доктор Стела Денчева.
Белодробната болница е единственото профилирано лечебно заведение в региона, което оказва висококвалифицирана пневмо-фтизиатрична здравна помощ без спиране. В нея работят едни от най-високо квалифицираните експерти по респираторна медицина в цяла Северна и Централна България. Само през последните два месеца болничното заведение бе предпочетена за работа и професионално развиване от петима млади лекари, а към екипа се причисли и умел експерт по вътрешни заболявания.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР