Велико Търново. С четири стотинки е поскъпнало дизеловото гориво във

...
Велико Търново. С четири стотинки е поскъпнало дизеловото гориво във
Коментари Харесай

Велико Търново: С четири стотинки е поскъпнало дизеловото гориво в града за последния месец

Велико Търново. С четири стотинки е поскъпнало дизеловото гориво във Велико Търново за последния месец, демонстрира репортерска инспекция на Радио „ Фокус “-Велико Търново . През декември цената на този тип гориво мина 2 лв.. По великотърновските бензиностанции то се продаваше за 2,04 лева./л, а през днешния ден - за 2,08 лева./л, до момента в който междинната му цена за страната е 2,09 лева./л.
Леко нарастване се регистрира и в цената на бензин А95. Към момента огромните вериги бензиностанции в региона държат междинна цена на бензин А95 от 2,04 лева./л, като през месец декември цената е била 2,03 лева./л. Средно в страната той се продава за 2,09 лева./л. Цената на бензин А98 във Велико Търново е 2,36 лева./л, като през декември е била 2,35 лева./л. Средната цена за страната е 2,36 лева./л. За първи път се регистрира нарастване и на цената на метана. През последните месеци той държеше твърда цена от 1,31 лева./л. Сега коства 1,34 лева./л, при междинна цена за страната 1,29 лева./л. Единствено при газта се регистрира понижение на цената. В последния месец на 2017 година пропан-бутанът се пласиране по великотърновските бензиностанции за 1,03 лева./л., а в този момент цената му е 1,02 лева./л.
Цените на множеството типове горива в региона са с сред 3 и 5 стотинки по-ниски от междинните за страната. Справка със статистика за страната на уебсайт за горива сочи, че за днешния ден област Велико Търново е на 9-то място в ранглиста за най-евтини горива в България, до момента в който през месец декември тя е била на 6-то място. Съседната област Габрово се подрежда на 6-то място в класацията. Най-евтини са горивата в област Варна, а Плевен и Ловеч са надлежно на 19-то и 21-во място в това отношение.
Надежда КРЪСТЕВАб
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР