Велико Търново. Председателят на Управителния съвет на Етър Деян Куздов

...
Велико Търново. Председателят на Управителния съвет на Етър Деян Куздов
Коментари Харесай

Деян Куздов: „Вярвам, че „Етър” ще извоюва оставането си в елита, призоваваме публиката за подкрепа!”

Велико Търново. Председателят на Управителния съвет на „ Етър ” Деян Куздов разяснява бъдещето на „ виолетовите ” и проектите на клуба, като показа упованията си за идните решителни мачове.
– Г-н Куздов, има ли сили „ Етър ” да се пребори за оцеляване в елита?
– Знам, че всички – почитатели, играчи, треньори, са разочаровани от това, че не успяхме да се възползваме в мача против „ Славия ” от шанса, който имахме, да влезем в десятката. Но би трябвало да бъдем реалисти – през декември никой не си е представял, че въобще ще имаме подобен късмет. Тогава цялата футболна общност беше отписала „ Етър ” като сигурен изпадащ. Затова все пак поздравяваме футболистите, че събраха сили и върнаха отбора в битката. Изпуснахме шанса против „ Славия ”, само че борбата би трябвало да продължи в последните четири мача.

– Те стартират с три следващи семейства против директните противници. На какво ще разчита „ Етър ”?
– Футболистите би трябвало да повярват в себе си и дадат всичко, на което са способни! С поддръжката на публиката, която призоваваме да пристигна и бъде 12-ият състезател на тима. Феновете постоянно са доказвали, че могат да оказват помощ на отбора в сложен миг. Призоваваме ги да застанат зад момчетата и се надявам всички да се поздравим с три положителни резултата от тези семейства.

– Има решение на Изпълкома за Първа лига от 16 тима. Как бихте го коментирали?
– „ Етър ” ще се съобрази и одобри всяко решение на Българския футболен съюз. Имаме създадени проекти за всяка допустима обстановка. Нашето предпочитание е сами да си извоюваме оставането по спортно-технически път, тъй като обстановката все още е неразбираема и никой не знае по какъв начин ще се развият нещата. Това постоянно е било нашата цел – „ Етър ” с играта си да се избави от изпадане.

– В края на сезона изтичат договорите на Томаш и екипа му, както и на някои от играчите. Работите ли по въпроса?
– Желанието на управлението е треньорският щаб да продължи работата си. В напреднали договаряния сме с Александър Томаш и неговия екип. Вярвам, че те ще продължат да водят „ Етър ” и през идващото състезание. Работим интензивно по избистрянето на състава за новия сезон, както и по всички организационни въпроси, свързани с клуба.

– След месец „ Етър ” прави 30 години от шампионската купа. Ще успее ли да означи юбилея с пети следващ сезон в елита?
– Надяваме се, това е нашата цел през цялото време. Минахме през доста сложни интервали, като прибавим и обстановката с пандемията, която се отразява на целия футбол, е още по-трудно. Но аз имам вяра, че ще успеем да бъдем и следващата година в елита.

– Очакванията Ви за идния мач със „ Славия ”?
– Надявам се да покажем добра игра и да се поздравим с победа. Да си вземем против „ Славия ” това, което не успяхме да вземем в предходния мач. Отново призоваваме публиката да ни поддържа, това е жизненоважно за „ Етър ” и великотърновския футбол!
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР