Велико Търново. Отборът на Свищовска професионална гимназия Алеко Константинов“ е

...
Велико Търново. Отборът на Свищовска професионална гимназия Алеко Константинов“ е
Коментари Харесай

Награда от националното състезание „Млади таланти в модата” спечелиха ученици от СПГ „Алеко Константинов“ в Свищов

Велико Търново. Отборът на Свищовска професионална гимназия „ Алеко Константинов “ е класиран на второ място от Националната асоциация на учебните заведения по мода „ Росица Иванова “ в Националния конкурс „ Млади гении в модата “. Това оповестяват от пресцентъра на Община Свищов .

От там прецизират, че надпреварата се е провело в интервала 10 - 12 май в град Попово. То се провежда от дирекция „ Професионално обучение и образование ” на Министерство на образованието и науката, в партньорство с Националната асоциация на учебните заведения по мода и Българската асоциация за текстил, облекло и кожи. Домакини на най-престижното събитие за учебните заведения по мода в страната тази година бяха Регионално ръководство на образованието – Търговище и Иновативна професионална гимназия по техника и лека индустрия в Попово.
В спортната стратегия до финалния кръг бяха позволени общо 16 тима, които се състезаваха в три категории: „ Модно ревю ” – показване на модел с истинска интерпретация на тематика „ Сезони ” – младежко облекло, представящо комбиниране на най-малко два сезона в цялостна визия (прическа, грим и модел); „ Художествена схема ” – показване на художествена схема на модел с истинска интерпретация на тематика „ Сезони ” и „ Сръчни ръце ” – осъществяване на практическа задача.

Отборът на Свищовска професионална гимназия бе управителен от инж. Минко Николов, основен преподавател в гимназията и учител по доктрина и процедура. Неговите възпитанички – Валентина Игнатова (категория - фешън ревю), Ванеса Саидова (категория - художествена скица) и Ивана Папуркова (категория - сръчни ръце) се образоват по компетентност „ Производство на облекло от текстил “ и са от разнообразни класове и са обединени от концепцията, че модата в облеклото е метод на изложение и творчество.

Идейният план на тимът ни с наименованието „ Оптимизъм “, който съчетава сезоните пролет и есен с присъщите за тях багри, слънчево и положително въодушевление, бе показан от лъчезарната Валентина, която със своята неподправеност, естествена хубост и усмивка сграбчи сърцата на публиката.
Достойното показване и получената премия накара младите гении да повярват в себе си и в това, че когато човек влага сърце и душа в работата си триумфите са налице.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР