Велико Търново. Основният ремонт на ВиК мрежата под булевард България“

...
Велико Търново. Основният ремонт на ВиК мрежата под булевард България“
Коментари Харесай

Основният ремонт на ВиК мрежата в централната част на Велико Търново продължава в участък от главната улица „Васил Левски“

Велико Търново. Основният ремонт на ВиК мрежата под бул. „ България “ и прилежащи улици в централната част на Велико Търново продължава в сектор от основната улица „ Васил Левски “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . В частта от Студентски стол до стъпалата в посока ДКЦ 1 (бившата поликлиника) ще бъде заменена колекторната тръба, което се планува да усъвършенства доста отводняването. Това е належащо, с цел да се постави завършек на наводняването на тротоарите, офиси и магазини при значителни проливни дъждове.

Заради дейностите улица „ Васил Левски “ ще бъде затворена за придвижване от Студентски стол до „ Уникредит Булбанк “. Обходният маршрут е следният:
- в посока Централна поща и остарелия град - по ул. „ Бачо Киро “, ул. „ Седми юли “ и ул. „ Христо Ботев “. Така ще пътуват и всички градски и крайградски автобуси;
- в посока от Централна поща и Стария град към Съдебна палата - по улиците „ Цар Тодор Светослав “, „ Цар Самуил “ и „ Бачо Киро “. ВиК-мрежата под последните две към този момент е заменена, те ще бъдат отворени за придвижване от 10 декември.

Временната организация на придвижване ще е годна до 10 януари или до привършване на строителните действия.

Над 4 км ще е новата мрежа – тръбопровод, местни връзки и канализационен колектор. Мащабният план ще постави завършек на честите ВиК-аварии по целия бул. „ България “ и в центъра на града, доста ще се усъвършенства и отводняването. Булевардът и всички наранени улици ще бъдат изцяло преасфалтиране след приключването на ВиК-дейностите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР