Велико Търново. Общо 222 нарушения на Закона за движение по

...
Велико Търново. Общо 222 нарушения на Закона за движение по
Коментари Харесай

222 нарушения на пешеходци констатираха полицаи при десетдневна акция във Великотърновска област

Велико Търново. Общо 222 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, позволени от пешеходци, са установили чиновници на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Велико Търново по време на профилирана полицейска интервенция „ Пешеходец “, извършена в интервала 21-30 януари. От пресцентъра на полицията прецизират, че в хода на акцията са тествани общо 2517 жители и 1786 моторни транспортни средства.
Съставени са 180 акта и са наложени 1234 санкции по фиш. Установените, нарушавания, позволени от пешеходци са 222, от тях 23 ненадейно нахлуване на пътното платно и погрешно секване и 199 секване на нерегламентирани места. Санкционирани са седем водачи на транспортни средства, неосигурили преимущество на пешеходци. Изпратени са 37 сигнални писма до стопани на пътя за открити нередности по маркировката или знаковото стопанство, обозначаващи разрешените места за секване.
От началото на годината до 30 януари в региона са регистрирани седем пътни случая, с присъединяване на пешеходци, при които са потърпевши седем жители, починали няма. През същия интервал на предходната година записаните произшествия са с два по-малко, с петима ранени и без починали. През 2021-а на територията, обслужвана от ОД на Министерство на вътрешните работи – Велико Търново са регистрирани общо 39 случая на блъснати пешеходци, при които са потърпевши 39 жители, а двама са починали.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР