Велико Търново. Общината продължава дейността си по установяване и премахване

...
Велико Търново. Общината продължава дейността си по установяване и премахване
Коментари Харесай

Премахнаха 64 изоставени автомобила от паркинги и междублокови пространства във Велико Търново

Велико Търново. Общината продължава активността си по определяне и унищожаване на излезли от приложимост коли на територията на града и общината. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . От началото на 2021 година са открити 132 МПС, които са изоставени върху общински площи – паркинги, междублокови пространства и други. На притежателите на всяко от тези возила е издадено наставление за предприемане на дейности. Доброволно са отстранени 56 автомобила, издадени са 13 заповеди за наложително репатриране, 8 към този момент са изпълнени. За останалите 68 возила текат процедури.

От Общината напомнят, че изоставените МПС са тип боклук по смисъла на Закона за ръководство на отпадъците. На унищожаване подлежат коли и возила, намиращи се на общински или държавни площи, чиято регистрация е прекъсната за повече от три месеца или знакът им за годишен механически обзор е изминал повече от три месеца от избраната дата за нова инспекция.

Собствениците на излезли от приложимост моторни транспортни средства, попадащи в горните две категории, следва да подхващат незабавни дейности за освобождение на заетите площи. Когато откри изоставени коли, отговарящи на горните условия, Общината инициира процедура по тяхното наложително пренасяне на общинската площадка. Ако в 14-дневен период след привършване на тази процедура возилото не бъде потърсено, то ще бъде разкомплектовано. Едновременно с това на притежателите се постановат и санкции според локалната Наредба за запазване на околната среда.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР