Велико Търново. Нови дървета ще бъдат засадени в старата столица

...
Велико Търново. Нови дървета ще бъдат засадени в старата столица
Коментари Харесай

Във Велико Търново премахват изсъхналите дървета и ги заменят с нови видове

Велико Търново. Нови дървета ще бъдат засадени в остарялата столица на мястото на изсъхналите типове, по отношение на които се прави следено унищожаване. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . От пресцентъра прецизираха още, че всяко сухо дърво ще бъде сменено с ново. Залесяването на част от новата зелена система в града ще бъде осъществено още тази есен, а останалите дървета ще бъдат засадени през пролетта.

Акцията за унищожаване на старите изсъхнали дървета обгръща както парковете, по този начин и също пространствата край улиците и постройките. Мярката е превантивна и има за цел както да не се основава риск от рухване на клони и цели дървета, по този начин и също да се опазят здравите типове. По тази причина и в парк „ Света гора “ от на следващия ден /24 септември/ стартира санитарна сеч на десетки изсъхнали иглолистни дървета. На тяхно място ще бъдат посадени нови и подобаващи съгласно почвената среда типове.
Изсъхналите дървета са избрани за санитарна сеч след обстойна инспекция от комисия, включваща специалисти от отдел „ Околна среда “ в Община Велико Търново, Лесозащитна станция – София и Оперативна програма „ Горско стопанство “. За дървета, чието положение разрешава възобновяване, са набелязани съответните ограничения и отнасяне.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР