Велико Търново. Незаконните табели и тубите за пазене на паркоместа

...
Велико Търново. Незаконните табели и тубите за пазене на паркоместа
Коментари Харесай

Преглед на основните теми във великотърновския печат

Велико Търново. „ Незаконните табели и тубите за бранене на паркоместа влизат като тематика в локалния парламент “ е вест на началната страница на регионалния всекидневник „ Борба ” . Общинският съвет във Велико Търново подхваща тематиката с противозаконните табели, тубите с вода и клони, с които се резервират паркоместа. Тази процедура, като се изключи че е противозаконна, основава и неприятен имидж на остарялата столица. Съвсем друга тематика е обаче, че хората нямат опция къде да стопират.

„ В деня на изборите търновци са дишали въздух, нечист 2,5 пъти над нормата “ е друго заглавие от първа страница. Рязко нарастване на фините прахови частици бе регистрирано във Великотърновско в изборния ден. Справка в платформата за действително отчитане на чистотата на въздуха liveairmap.com демонстрира, че в неделя замърсяването на атмосферния въздух в регионалния град е било два пъти и половина над нормата.

Изданието споделя и за 18-годишна хубавица от Драганово, която прави коледни играчки за елха в памет на татко си.

„ Общински консултант пита за качеството на пътната маркировка във В. Търново “ е водещото заглавие и в другия локален вестник „ Янтра ДНЕС ” . Темата за пътната конюнктура и сигурността на жителите влиза в дневния ред на Великотърновски общински съвет. Повод за нея е запитване на Красин Каракоцев от групата съветници от „ Българска социалистическа партия за България, АБВ и Движение 21 “. „ В доста от обитаемоте места в община В. Търново липсва каквато и да е пътна маркировка. В самия град също се следи неналичието на маркировка, което е причина за произшествия … “.

„ Започна подготовката за планиране на Северния обходен път на Г. Оряховица “ е друга вест от през днешния ден. Община Г. Оряховица стартира подготовката за планиране на Северния обходен път, който ще свързва града с Автомагистрала „ Хемус “. Целта е с построяването на трасето да се обезпечи бърза транспортна връзка с аутобана и извеждане на тежкия трафик от обитаемоте места в региона.

„ ВТУ започва акция „ Рано рани “ за кандидат-студенти “ написа втора страница, а 12-а споделя за поф. Цацинов, който чества своя 75-и празник с галерия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР