Велико Търново. Комедията Животът, макар и кратък“ от Станислав Стратиев

...
Велико Търново. Комедията Животът, макар и кратък“ от Станислав Стратиев
Коментари Харесай

Комедията „Животът, макар и кратък“ ще бъде представена във Велико Търново

Велико Търново. Комедията „ Животът, въпреки и къс “ от Станислав Стратиев ще показа екипът на Драматичен спектакъл - Търговище във Велико Търново. Спектакълът ще стартира от 19.00 часа, в огромната зала на Музикално-драматичния спектакъл „ Константин Кисимов “. От културната институция прецизираха за Радио „ Фокус “ – Велико Търново , че пиесата наблюдава решението на един службогонец на междинна възраст (архитект Стилиянов) да отстоява за първи път правилата си и серията от конфликти с нелепи персонажи, които среща по пътя към задачата.

В ролята на архитекта със събудена гражданска съвест влиза един от ветераните в театралното изкуство – Тeодор Елмазов, прочут на публиката и с телевизионните си изяви в „ Клуб НЛО “, сериала „ Седем часа разлика “ и „ Музика, музика “ по БНТ2. Негови антагонисти на сцената са Ивана Стоянова и Йордан Любомиров, както и обичаният от публиката Любомир Фърков, който влиза в следващото си емблематично преобразяване.

В постановката младият, само че умел режисьор Денислав Янев разкрива следващата житейска истина за цената на материалния комфорт и отстояването на позиции, макар събитията. Спектакълът търси отговори на въпросите: Защо непрекъснато недоволстваме, а нищо не подхващаме? Балканска орис или липса на персонална самодейност е източникът на националните ни дефекти? Готови ли сме да помогнем на човек в потребност?
Освен режисьора Денислав Янев, в креативния екип взе участие и Никол Трендафилова, която е работила над сценографията и костюмите.

Билети за „ Животът, въпреки и къс “ се продават на касата на МДТ „ Константин Кисимов “. На 20 май великотърновският спектакъл ще върне визитата в Търговище. Съставът ще гостува с оперетата „ Прилепът “ на Йохан Щраус-син.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР