Велико Търново. Класове от 10 училища от област Велико Търново

...
Велико Търново. Класове от 10 училища от област Велико Търново
Коментари Харесай

Класове от 10 училища от област Велико Търново преминаха към онлайн обучение заради контакти със заразени с COVID-19

Велико Търново. Класове от 10 учебни заведения от област Велико Търново минаха към онлайн образование поради контакти със инфектирани с COVID-19. Това сподели пред публицисти шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Евгения Недева, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Недева посочи, че през миналото денонощие позитивни проби са регистрирани при третокласник от ОУ „ Св. П. Евтимий “, в ЧПГ „ Аркус “ и при дванадесетокласник от ПМГ „ В. Друмев “ във Велико Търново, както и при осмокласник от ПГЕЕ „ М. Ломоносов “ в Горна Оряховица.

Д-р Недева разяснява и, че всеки ден има нови случаи както при възпитаници, по този начин и при деца от детски градини.
„ Средната 14-дневна заболеваемост в района се увеличи до 407,89 на 100 хиляди души население. Новодиагностицираните за последните 24 часа пациенти са 111. Активните случаи са 1 110, като 195-а от тях са приети в болница. 11 индивида са на интензивно лекуване. В МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ във Велико Търново има прието в болница едно дете – на 8 години, което е в положително положение и се лекува в Детско поделение. За седмица са умряли 45 души, като борбата със болестта през денонощие са изгубили три дами и трима мъже “, добави още шефът на РЗИ.
До момента са оздравели общо 10 536 лица.

Д-р Недева разяснява, че към този момент в региона няма да се разкрива специфична Коронавирус зона за обзор на пациенти, защото няма искащи екипи да работят в такава. Въпреки това акцентира и, че това няма да натовари в допълнение системата, тъй като за момента популацията в района е обезпечено откъм здравна грижа.

Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР