Велико Търново. Илюзионен магичен спектакъл за малки и големи ще

Велико Търново. Илюзионен магичен спектакъл за малки и големи ще ...

„Пътуващ магичен театър“ гостува в малките населени места на Великотърновска община


Велико Търново. Илюзионен магичен спектакъл за малки и големи ще гостува през лятото в малките населени места на Великотърновска община. От Регионалния исторически музей във Велико Търново съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново, че проектът „Пътуващ магичен театър“ е част от Културния календар на местната администрация и се реализира от Джи Ем Джи шоу груп ЕООД с подкрепата на метни читалища. Основната му цел е да обогати и улесни достъпа на жителите от по-малките и отдалечени селища до качествени професионални културни събития, което е приоритет залегнал в Стратегията за развитие на културата на Община Велико Търново.

В дните до 27 август Пътуващият магичен театър преминава през селата Балван, Ветринци, Миндя, Къпиново, Церова кория, Пчелище, Велчево, Присово, Шемшево, Леденик, Хотница и Вонеща вода. В спектаклите илюзиониста Фикси ще бъдат представени номера от всички магични жанрове. Редом с класическите фокуси, манипулации и илюзии публиката ще се наслади и на четене на мисли от разстояние и много други интересни чудесии. Настроение и много емоции ще предизвика включването в представленията на зрители от публиката. Неотменна част от екзотиката на представленията ще е участието на много и различни животни в номерата – гълъби, зайци и др., които ще се появяват, изчезват или трансформират с помощта на множество апарати, специално конструирани за тях.

Пътуващият магичен театър тръгна от Балван, а на 25 юни ще гостува във Ветринци. Спектаклите са с вход свободен, а при провеждането им ще бъдат спазвани всички противоепидемични мерки.

Луиза ТРАНЧЕВА

Източник: focus-news.net