Велико Търново. Храмов празник чества днес църквата Пресвето Сърце Исусово“

...
Велико Търново. Храмов празник чества днес църквата Пресвето Сърце Исусово“
Коментари Харесай

Никополският епископ посети свищовското село Драгомирово за храмовия празник на църквата „Пресвето Сърце Исусово“

Велико Търново. Храмов празник празнува през днешния ден църквата „ Пресвето Сърце Исусово “ в свищовското село Драгомирово. От пресцентъра на Община Свищов оповестяват, че по покана на отец Патрик Виал на тържеството участваха секретарят на Общината Любомира Петрова и кметът на обитаемото място Марин Крачунов.

Радостното събитие на енорията беше почетено и от Никополския свещеник н.в.п. Монсеньор Страхил Каваленов, който за първи път идва в обитаемото място, след ръкополагането му на 19 март тази година. По време на тържествената литургия, която ръководи, н.в.п. Монсеньор Каваленов се обърна към енориашите с думи за обич към Бога и състрадание. Той им благодари за наличието и сподели, че измежду целите на неговото епископско служение ще бъде грижата за дребните общности, които той назовава „ енории-майки “, дали вярата на голям брой генерации – синове, дъщери и внуци, които въпреки и да не живеят в родните си места са получили точно от този източник на вярата светлината, която ще остане в сърцата им вечно.

„ Макар и в дребни обитаеми места, вие не сте малко, тъй като сте „ живи камъни “ от тази черква. Вашето наличие е наличие мисионерско, което да бъде тази светлина, която да озарява пътя на доста други “, добави още той.

В края на своето слово Никополският свещеник благослови присъстващите в църквата „ Пресвето Сърце Исусово “ и сподели, че скоро още веднъж ще посети Драгомирово, за празника на другата католическа черква в обитаемото място.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР