Велико Търново, един от най-живописните и исторически значими градове в

...
Велико Търново, един от най-живописните и исторически значими градове в
Коментари Харесай

Велико Търново отбеляза значителен ръст в груповите туристически посещения

Велико Търново, един от най-живописните и исторически значими градове в България, е с регистриран растеж от над 30% на груповите туристически визити спрямо миналата година, оповестяват от Общинската туристическа организация „ Царевград Търнов “.

Според данните предоставени от Регионалния исторически музей в града общият брой на туристите посетили Велико Търново през предходната година е 405 813, като от тях 68 000 са били част от групови визити посредством туроператори . Това съставлява нарастване от 31% по отношение на 2022 година, когато груповите визити са били 47,000.

През миналата година „ Царевград Търнов “ в съдействие с общинските управляващи е провела няколко значими културни и исторически събития , като 18-то издание на Международното туристическо ревю „ Културен туризъм “, празника „ Еньовден на Самоводската чаршия “, „ Международен фолклорен фестивал Велико Търново “, Летният оперен фестивал „ Сцена на вековете “, „ Нощ на Самоводската чаршия и фестивал на занаятите “, както и Коледният базар в парк „ Марно поле “.

Тези начинания са съдействали доста за популяризирането на Велико Търново като водеща дестинация за културен и исторически туризъм. Плановете за началото на 2024 година включват присъединяване на Общинската туристическа организация в туристически тържища в градове като Мадрид, Истанбул, Букурещ и Белград, а също и в най-голямото туристическо ревю в света – ITB в Берлин. Тези участия целят да укрепят позицията на града като привлекателна туристическа дестинация на интернационалния пазар .

С богатата си история, неповторими забележителности и разнородни културни събития , Велико Търново продължава да бъде притегателно място за туристи от всички краища на света. Ръстът на груповите визити и присъединяване в интернационалните туристически изложби са значими стъпки към устойчивото развиване на туризма в района, което освен подкрепя локалната стопанска система, само че и спомага за запазването на културното и историческо завещание на града.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР