Велико Търново. Дарение на обща стойност 3 527,97 лв. получи

...
Велико Търново. Дарение на обща стойност 3 527,97 лв. получи
Коментари Харесай

Велико Търново: Дарение за малко над 3 500 лв. направи Градският ученически парламент във Велико Търново на Дома за медико-социални грижи за деца в Дебелец

Велико Търново. Дарение на обща стойност 3 527,97 лева получи Домът за медико-социални грижи за деца в Дебелец. Парите са предоставени от Градски училищен парламент – Велико Търново, заяви за Радио „ Фокус “ – Велико Търново шефът на дома в Дебелец доктор Анелия Георгиева. С парите са купени вертикализатор за децата с потребности, проходилка, дидактически шкафове, йоника, детски книжки за оцветяване и декоративна празнична декорация. Средствата бяха събрани на 14 март, когато Градският училищен парламент, с поддръжката на Община Велико Търново, Младежкия дом и Младежкия информативен консултантски център във Велико Търново, организира своя трети Пролетен благотворителен бал на територията на община Велико Търново. Каузата му бе в поддръжка на потребностите на Дома за медико-социална грижа за деца в Дебелец и Дневния център към него, в който обитават деца от 0 до 7-годишна възраст. „ Това за нас е първото подаяние от Градски училищен парламент, за което изричам голяма признателност персонално от мое име, от името на личния състав и на децата, които ще го употребяват, а също и родителите, чиито деца са ползватели на услугите, които предлагаме “, сподели още доктор Георгиева.
Предаването на дарението става директно преди огромния християнски празник Възкресение Христово и в навечерието на 65-годишнината от разкриването на ДМСГД и 20-годишнината от основаването на Дневния център към дома – 20 май 2019 година В самобитната гала участваха ръководителят на Градския училищен парламент Савина Иванова, почетният ръководител Красин Каракоцев и ученика Светлин Даскалов. В дома гостуваха и зам.-кметът на Община Велико Търново Снежана Данева, общинският консултант и дебелчанин Георги Недев.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР