Велико Търново. Благотворителна инициатива на читалище Надежда 1869“ отново ще

...
Велико Търново. Благотворителна инициатива на читалище Надежда 1869“ отново ще
Коментари Харесай

Благотворителна инициатива на читалище „Надежда 1869“ отново ще зарадва деца в неравностойно положение от Велико Търново

Велико Търново. Благотворителна самодейност на читалище „ Надежда 1869 “ още веднъж ще зарадва деца в неравностойно състояние от Велико Търново. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Осем деца от пет фамилии ще получат коледни дарове във връзка наближаващия ярък празник Рождество Христово.

Децата са на възраст сред 7 и 12 години и посещават две обществени услуги в града. За всяко от тях е квалифицирано специфичен коледен чувал. Сред подаръците има топло одеяло, играчки, книжки, ръчно направени картички, а същи и лакомства.
Жестът е на Дамския елегантен клуб, дружно с Клуба по битова просвета към читалището и с поддръжката на общинската дирекция „ Социални действия и опазване на здравето “. Подобна благотворителна самодейност бе осъществена и за Баба Марта напролет.
Подаръците ще бъдат предадени на родителите от шефовете на обществените услуги, изясни Росица Димитрова от социално-здравната дирекция в общината. Тя уточни, че коледната самодейност на Читалище „ Надежда 1869 “ се провежда за втора поредна година и благодари особено на ръководителя на читалищното настоятелство арх. Донка Колева, секретаря Виолета Белчева, на ръководителя на Дамски елегантен клуб Елена Стоева и на всички, подкрепили начинанието.

Малчуганите посещават Дневния център за деца с увреждания „ Дъга “ и Центъра за обществена рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания на бул. „ България “ №24.

Дамският елегантен клуб е най-новата групировка към Читалище „ Надежда 1869 “. Част от клуба са повече от 100 художници, писатели, публицисти и галеристи от цяла България.

„ В новия модел на обществените услуги разширеното партньорство, което имаме с организации – цивилен, бизнес, креативен, е причина за общественото включване и пълноценна интеграция за хората с увреждания. Освен Дамския елегантен клуб ще притеглим и други клубове за осъществяване на промяната в обществената политика. Част от нея ще е построяването на ателиета, в които експерти – занаятчии и хора на изкуството ще продължат да образоват пълнолетни лица с увреждания от обществените ни услуги на трудови умения. За основаването на тези ателиета ще търсим европейско финансиране и посредством тях ще създадем предпоставки за прекосяването на хората в неравностойно състояние в действителна претовареност, от която да имат и приходи “, сподели още Росица Димитрова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР