Велико Минков, вече бившият депутат от Продължаваме промяната, който напусна

...
Велико Минков, вече бившият депутат от Продължаваме промяната, който напусна
Коментари Харесай

Отказалият се депутат Велико Минков разобличи фарса на жълтите павета: Парламентът е театър - излизат на трибуната за клипче в социалните мрежи

Велико Минков, към този момент някогашният народен представител от " Продължаваме промяната ", който напусна Народното събрание единствено няколко дни откакто се закле, назова с същинските думи протичащото се в пленарната зала. 30-годишният експерт по " Компютърни науки " от Софийския университет призна, че Парламентът от дълго време не е това, което би трябвало да бъде и се е трансформирал в театрална сцена, а задачата на участниците в нея е кой ще се докопа до политическите " Оскари ".

" Ефективността на Народното събрание е извънредно ниска, тъй като този формат, който имаме на парламент, където някой излиза на трибуната, приказва пред 240 души, е отпреди 20-и век. След това се появяват камерите в Народно събрание, а към този момент последните години се появяват и обществените медии, които доста бързо раздухват това, което е казано в Народното събрание.
свързани новини16721на 15.12.202192917на 21.12.2021
Това, което видяхме в огромна част от изявленията, а и обществото го вижда от години, е един тип спектакъл. Излизат на трибуната хора да приказват неща, които не обогатяват дебата, имат за цел един подобен такъв пиар резултат - да възпроизведат едно клипче, откъслек за обществените медии с това, което са споделили. Това, което са споделили, не е за останалите народни представители, а за една външна публика. За мен персонално, а допускам и за доста други хора, които имат предпочитание да трансформират нещо в България, е извънредно демотивиращо да са в такава конюнктура ", съобщи Минков в изявление пред " Дир.бг ".

Младият някогашен народен представител, който разгласи, че напуща Парламента по персонални аргументи, разкри още, че действителната комунакация сред народните представители не е тази, която гледаме или чуваме, а се прави чрез смарт телефоните.

" Преди 20-и век единственият метод да стигне до всички информацията е бил да излезеш и да го кажеш пред всички. Затова е имало естрада и са слушали всички останали, с цел да вземат осведомено решението. Вече сме обаче в 21-и век и нещата са малко по-различни. Знам, че в предходни парламенти са забранявали телефони и смарт телефони да се вкарват в залата, тъй като в действителност, действителната връзка сред народните представители става посредством смарт телефоните и тя не е обществена. Тя не се демонстрира на камерата, на камерата се демонстрира просто един спектакъл ", добави Минков.

Междувпрочем, доказателство за думите на някогашния народен представител от " Продължаваме промяната " откриха своето удостоверение в дейностите не на кого да е, а на водача на групировката Кирил Петков. Още първия си ден в Парламента актуалният министър-председател побърза да си направи няколко селфита за обществените мрежи.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР