Великденски сладки и поздрави от главния прокурор Иван Гешев получи

...
Великденски сладки и поздрави от главния прокурор Иван Гешев получи
Коментари Харесай

Гешев прати сладки на ограбена баба

Великденски сладки и поздрави от основния прокурор Иван Гешев получи 88-годишната баба Пенка Тенева от село Дъбово в община Мъглиж. В дома й пристигна персонално окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов, с цел да й ги съобщи. С него беше и шефът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Стоян Стоянов, написа " Марица ".

Двамата оповестиха на старата жена, че двамата мъже, който я нападнаха и ограбиха в къщата й един час преди Възкресение Христово тази събота, към този момент са открити и задържани. Баба Пенка, която е работила като машинописка във Водпроект в Стара Загора, не скри нито благодарността си, нито това, че не вярвала апашите да бъдат открити.

Те са престъпно проявени рецидивисти на 63 и 55 години, като у двамата са открити част от движимостите на бабата. Те са от околни села, в Дъбово гастролирали като крадци, имат обири и в други села. Окръжният съд в Стара Загора през днешния ден ги остави за непрекъснато в ареста, като им наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража. Двамата са упрекнати за обир в изискванията на рисков рецидив - закононарушение, за което могат да бъдат наказани на затвор за период от 5 до 15 години.

Мярката за неотклонение може да се апелира пред Апелативния съд в Пловдив.

Пострадалата жена е вдовица съвсем от 17 години и живее сама в дома си в село Дъбово. Към 23 часа предходната събота, до момента в който гледала телевизия, тя била нападната у дома от двама непознати. Единият я блъснал и съборил до къщната врата, след което сграбчил от скрина портмонето й с към 40 лв. и очила и избягал дружно с авера си. Жената паднала неприятно, блъснала се и даже помислила, че умира.

Пенка Тенева споделя още, че на първо време чула недоверчив звук и излязла на открито, само че не видяла нищо. И нямало по какъв начин да види, защото нападателят й съумял от покрива на прилежаща сграда да влезе в къщата й през прозорец от втория етаж, чийто стъкло счупил. След това я нападнал ненадейно, до момента в който тя се опитвала за затвори вратата на първия етаж, като се изстрелял по стълбата надолу от втория етаж.

Жената напомня, че няколко дни преди нападението имало сигнали, че нещо неприятно ще й се случи. Непознатите я тормозили съвсем през цялата седмица. Още във вторник тя забелязала, че избата й е отключена, а нещата й вътре са в хаос. Тършувано било и в стая на втория етаж, където облеклата от дрешника били извадени и нахвърляни по пода. Изчезнала била чанта с облекла. В сряда баба Пенка видяла, че й липсва пръскачката, която държала под сайванта на къщата си, както и бакърите. Срязана била и част от телената ограда на двора й, откъдето очевидно пристигнали крадците. В четвъртък някой отмъкнал рибарските принадлежности на шурей й, а в събота вечер нахлули и при нея в дома й.

Полицията й провела незабавно очна ставка със обвинен, само че старата жена не съумяла да го разпознае, защото в шока и уплахата си при нападението не съумяла да види добре нападателя си.

В Дъбово неотдавна пази частна охранителна компания, наета от община Мъглиж, само че работното й време е единствено до 21,30 часа. Местните се оплакват, че в по-късните часове постоянно са жертва на крадци - изключително на реколтата от дворовете им. Апашите работили по една скица - първо режели дупки в телените огради, по-късно прибирали зеленчуците и плодовете от дворовете на хората
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР