Великден иде, а никой от кабинета не спомена за традиционните

...
Великден иде, а никой от кабинета не спомена за традиционните
Коментари Харесай

Защо пенсиите са без великденски добавки? Мика Зайкова каза причината

Великден иде, а никой от кабинета не загатна за обичайните великденски добавки към пенсиите. Това ес случва за първи път от 33 години, коментира икономистът Мика Зайкова пред  Lupa.bg. " Имали сме тежки рецесии, само че отново възрастните хора са получавали бонуси. Затова си мисля, че сега страната няма пари ", сподели Зайкова във връзка решението на служебното държавно управление да остави възрастните хора без спомагателни средства за Великден. 

" Моя племенница работи в едно от министерствата. Там им забавиха заплатите повече от седмица. Тези хора също имат разходи, заеми, деца. Самият факт, че даже 20 лева няма да дадат на пенсионерите, приказва доста ", уточни Зайкова. 
-->
" Съвсем неотдавна финансовият министър Росица Велкова погаси обвързване от 2 милиарда и 300 милиона, без да тегли заем. Може би това е повода пенсионерите да останат без добавки. Добре е, че президентът ще свика незабавно Народно събрание, с цел да може народните представители по най-бързия метод да се заемат с бюджета. Пенсионерите у нас са 2 милиона и 214 хиляди. Ако им дадат най-малко 20 лева за празника, това прави 4 милиона и половина. Може да се вземат пари от Сребърния фонд. Твърди се обаче, че в него има милиард и 30 милиона, само че е допустимо тази сума да е единствено на книга ", притеснява се Зайкова.

По думите й, в Северна Македония и Гърция един кг козунак коства 4-5 лева, а при нас цената му е 25 лева Ако боядисаш 30 яйца, това значи, че би трябвало да си приготвиш 21 лева, пресметна икономистът.  

Без великденски добавки за пенсионерите - това излиза наяве от известие на Националния застрахователен институт. Изплащането на пенсиите този месец стартира в естествения график - от 7 април.

В постоянния график - от 7 до 20 април, ще се изплатят и преизчислените пенсии на работещите пенсионери. Става дума за към 300 000 души.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР