Великден е един от любимите празници, както за децата, така

...
Великден е един от любимите празници, както за децата, така
Коментари Харесай

Този Великден при вас идват Добрите яйца с кауза!

Великден е един от обичаните празници, както за децата, по този начин и за нас възрастните. Всяка година в домовете на девойките от Woman.bg се провеждат занимателни работилнички за великденска декорация, за боядисване на яйца и за месене на сочни козунаци (признаваме си - от време на време ни се получават, различен път - никак не).

Това допуска стройна подготовка и организация в дните преди празника, а по време на едно от предпразничните ни пазарувания във “Фантастико” попаднахме на любопитна самодейност, коята има капацитета да трансформира тазгодишния Великден в нещо още по-специално и свястно.



Кампанията се назовава “Добрите яйца” и е проведена от Hellmann’s Bulgaria, а задачата ѝ е поддръжка на Българска хранителна банка. Партньори на самодейността са яйцата от свободни кокошки „ Ангелов “ и „ Фантастико “. До 25 май всеки ще може да закупи в 20 от супермаркетите на комерсиалната верига специфична лимитирана серия от 5000 кутии яйца с идея. Любопитното в тази ситуация е, че заплащате 10 яйца, а получавате 7. Стойността на трите изчезнали, само че заплатени яйца, ще бъде дарена на Българска хранителна банка - единствената организация у нас, която се грижи за понижаване на изхвърлената храна и разпределението ѝ към нуждаещи се. Всеки от сътрудниците в акцията: Hellmann’s Bulgaria, „ Ангелов “ и ФАНТАСТИКО ще подари в допълнение същата сума, като общата събрана сума, дарена от клиентите на комерсиалната верига.



Проблемът с разхищението на хранителни запаси в международен мащаб е сериозен, а съгласно изследванията, цели 30% от създадената храна се изхвърля.

По време на една от домашните ни работилнички за украси на великденски яйца обърнахме особено внимание на казуса и на нашите деца. За тях беше извънредно любопитно да научат къде са “избягали” останалите три яйца, за какво е значимо да ценим храната, която имаме вкъщи и по какъв начин бихме могли да помогнем на хора в потребност.



Ако и вие имате предпочитание да се включите в акцията на Hellmann’s Bulgaria, можете да разпознаете лимитираната серия по надписа „ ДОБРИТЕ ЯЙЦА”. Те се оферират в следните 20 магазина от веригата на „ Фантастико”:

кв. „ Студентски град “, ул. „ Г. М. Димитров “ №77
ж.к. „ Овча Купел “, ул. „ Монтевидео “ №98
ж.к. „ Хаджи Димитър “, ул. „ Васил Кънчев “/ул. „ Баба Вида “ №29
ж.к. „ Люлин 1 “, ул. „ Тома Георгиев “ №1
ж.к. „ Люлин 6 “, бул. "Джавахарлал Неру " №26 “
ж.к. „ Надежда 3 “, бул. "Хан Кубрат " №26
ж.к. „ Стрелбище “, ул. "Нишава " №138
кв. „ Бояна “, бул. "А.С.Пушкин " №64
ж.к. „ Младост 4 “ /до Бизнес парк/, ул. "Д-р Атанас Москов " №15
кв. „ Студентски град “, ул. "Акад. Борис Стефанов " №12
ж.к. „ Гео Милев “, SkyCity Mall, ул. "Коста Лулчев " №52
кв. „ Драгалевци “, бул. "Черни връх " №204
ж.к. „ Хаджи Димитър “, ул. "Макгахан " №81
кв. „ Дървеница “, бул. „ Св. Климент Охридски “ №15
кв. „ Овча купел “, гр. София, ул. "Любляна " №42А
кв. „ Разсадника “, ул. "Хъшове " №4, до блок 10
ж.к. „ Гео Милев “, ул. "Николай Коперник " №27
ж.к. „ Младост 1 “, ул. "Йерусалим " №22
кв. "Манастирски ливади ", ул. "Пирин " 51А
гр. Банкя, кв. "Изгрев ", ул. "Стефан Стамболов " 138


Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР