Вежди Рашидов удари последния звънец на Народното събрание.Ето че дойде

...
Вежди Рашидов удари последния звънец на Народното събрание.Ето че дойде
Коментари Харесай

Депутати на крака, аплодисмени огласиха пленарната зала! Рашидов смълча България с речта си

Вежди Рашидов удари последния звънец на Народното събрание.

„ Ето че пристигна краят на 48-то Народно заседание. Край непредвиден и предупреден. Прекрачих прага на този парламент като най-възрастния депутат с вяра след серия от викове, обиди, противодействия, да опитаме да намерим съгласие. “ Това съобщи ръководителят на Народното събрание в последния му работен ден.

„ Потопихме се още веднъж в познатата антиутопия – процедури, почивки, речи, гласувания, антигласувания. И отново взех да се запитвам, сътрудници, по този начин докога? “, попита той.

Рашидов изясни и претекстовете си да стане ръководител на Народното събрание. „ Но се оказа, че още веднъж сме изправени пред следващ избор. И отново се запитвам, по този начин докога, сътрудници? Трябва по-често да се замисляме какво вършим тук и какво оставяме “, сподели той.

„ Някога и аз като вас се втурнах в това занятие, вдъхновен от фантазии, професионални триумфи, подготвен да трансформирам, подготвен да сътворявам, с вяра надали не да обърна света. Започнах промени, строих театри, градих музеи, реставрирах замъци, връщах антики от най-далечни земи, прекарах дни и нощи в договаряния да показва гения ни в най-хубавите зали “, напомни той.

„ Дали съумях? Не напълно. Просто всеки ден слушам тътена на въпроса – и какво от това. Аз знам, че в политиката посрещат с цветя и изпращат с камъни. Но ние сме длъжни да запазим фантазиите си “, прикани той депутатите.

„ Апелирам към всички вас – вижте хората, които са ви издигнали. Замислете се и вложете разсъдък в бъдещето, тъй като народът чака резултати от нас. Моля се идващите избори да донесат на България повече сигурност, вяра и единство. Дано утрото е по-мъдро от вечерта. Народът ни заслужава това. На добър час! Закривам 48-то Народно заседание “, приключи той и удари звънеца.

Народните представители се изправиха на крайници и приключиха съвещанието с овации.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР