Вежди Рашидов аплодира в Лондон прочутия моноспектакъл на Театър 199

...
Вежди Рашидов аплодира в Лондон прочутия моноспектакъл на Театър 199
Коментари Харесай

Вежди Рашидов аплодира “Чамкория” в Лондон

Вежди Рашидов приветства в Лондон фамозния моноспектакъл на Театър 199 „ Чамкория “ по едноименния разказ на Милен Русков. Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите беше формален посетител на събитието, което е част от културната стратегия на българското европредседателство в британската столица и се осъществя в навечерието на 24 май. Организатори на проявата са Българският културен институт в Лондон и българското посолство в столицата на Обединеното кралство.

Театралният театър с режисьор Явор Гърдев и с присъединяване на Захари Бахаров препълни залата на фамозния Leicester Square Theatre в центъра на Лондон. Сред публиката бяха дипломати, артисти, режисьори, сценографи, театрални критици. Тук бе и внукът на Марлон Брандо – Майкъл Брандо, който като артист и режисьор и оцени моноспектакъла „ Чамкория “ като върхово достижение на сцената. Театралният критик Филип Бергсън също изрази възхищението си от надарената българска режисура, която се родее с най-хубавите европейски театрални спектакли.

Вежди Рашидов приветства участниците и уредниците на превъзходния театър. „ България би трябвало да се гордее с гении като Явор Гърдев, Захари Бахаров и Милен Русков, които дружно с екипа на моноспектакъла демонстрират, че за огромните дарования няма граници, горделив съм, че довечера ценителите от Лондон видяха един извънреден театър и го оцениха по достолепие “, съобщи Вежди Рашидов. Той поздрави особено Светла Дионисиева, шеф на Българския културен институт в Лондон, която направи допустимо отварянето на най-големите подиуми в британската столица за българските реализатори. Именно тя провежда преди време фамозния наш концерт в Кадуган хол, както и поредност от креативен изяви на най-изтъкнатите ни модерни създатели в влиятелни пространства в Лондон.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР