Вегетарианците са изложени на двойно по-висок риск от депресия, тъй

...
Вегетарианците са изложени на двойно по-висок риск от депресия, тъй
Коментари Харесай

Вегетарианците са изложени на двойно по-висок риск от депресия

Вегетарианците са изложени на двойно по-висок риск от меланхолия, защото в менюто им липсват витамин B12 и някои значими минерали, откри изследване, представено от в. " Сънди мейл ".
 
Колко типа вегетарианци има?

Според учени от университета в Бристол дефицитът на витамин B12 мощно въздейства върху настроението и психологичното здраве. Вегетарианците постоянно се хвалят с това какъв брой природосъобразен метод на живот водят. Но когато загърбват пилешкото, телешкото и свинското месо в интерес на морковите и броколите, това ги прави много по-нещастни, даже без да го осъзнават.
 
Защо хората полудяха по киноа?

Бристолският екип стигнал до тези заключения, откакто изследвал 10 000 души в западната част на Англия. Тези, които попадали в групата на вегетарианците, били с два пъти повече депресии в съпоставяне със сънародниците им, които имали стандартно уравновесен хранителен режим.
 
Разкриха за какво депресията се отразява друго на мъжете и дамите

В кръвта на вегетарианците се натрупват високи равнища на фитоестрогени в резултат на богатата на зеленчуци и соя диета. А това също води до ментални проблеми. Депресивни признаци се пораждат и от изключването от хранителния режим на рибни артикули. По тематиката Близо една пета от българите страдат от дефицит на витамин В12
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР